Minikannettaviin HD-videoita

22.5.2009    

Intel HD VideoNykyiset Intelin Atom-prosessorit eivät jaksa pyörittää teräväpiirtovideoita. Ratkaisuksi tähän Intel kehittää vähävirtaisiin minikannettaviin uutta Pine Trail -alustaa, jonka on tarkoitus ilmestyä markkinoille vuoden lopussa. Prosessori-lehden tietojen mukaan Intel tekee yhteistyötä Broadcomin kanssa ja Pine Trail -alustassa on tarkoitus käyttää Broadcomin BCM70015 -grafiikkapiiriä. Broadcomin piiri lisää teräväpiirtovideoiden purkunopeutta.

Broadcomin piirin tehonkulutus on vain 30 milliwattia lepotilassa ja teräväpiirtovideoa toistettaessa kulutus on 500-1000 milliwattia, videon tarkkuudesta riippuen. Prosessori-lehden mukaan Intel aikoo tarjota piiriä vaihtoehdoksi Pine Trail -alustaa käyttäville valmistajille, mutta piirin käyttö ei olisi pakollista.

Kommentit

2 kommenttia

  1. Ram kirjoitti 23.5.2009 kello 0:37

    Suurinpiirtein vastaava piiriratkaisu on jo myynnissä, tosin ei minikannettavassa, mutta erittäin kompaktissa Acerin Nvidia-ION piirisarjalla varustetussa minipc:ssä: http://www.engadget.com/2009/04/07/acer-launches-first-nvidia-ion-based-nettop-aspirerevo/

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+