Teräväpiirtolähetyksiin neljä hakemusta

11.5.2009    

HD readyLiikenne- ja viestintäministeriö on saanut neljä hakemusta teräväpiirtotelevision koelähetyksiin antenniverkossa. Toimilupia hakevat usean puhelinyhtiön Anvia, Digita, DNA ja mastoverkkoja rakentava Telemast Nordic. Jaossa on kaksi vuoden 2016 loppuun asti voimassa olevaa lupaa, joten kaikki halukkaat eivät tule saamaan lupaa. Jaettavat toimiluvat ovat VHF-taajuusalueella ja kanavanipuille on annettu nimet HD1 ja HD2.

”On hyvä, että useampi toimija haluaa taantumasta huolimatta lähteä kehittämään suomalaisia televisiomarkkinoita. En kuitenkaan vielä ota hakemuksiin mitään kantaa, koska haluan ensin perehtyä niihin”, viestintäministeri Suvi Lindén toteaa.

Päätös luvista tehtäneen alkukesällä.

Kommentit

Yksi kommentti

 1. janilxx kirjoitti 13.5.2009 kello 7:44

  Tällaisia vaatimuksia löytyy täältä http://www.lvm.fi/c/document_library/get_file?folderId=191454&name=DLFE-6935.pdf

  -Katettava 60% manner-Suomen väestöstä 2011 lopussa
  -Toiminta aloitettava 2010 lopussa
  -Käytettävä MPEG4:ää
  -DVB-T tai DVB-T2, tavoite on käyttää DVB-T2:sta viimeistään 2017 alkaen

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+