Antenna Ready HD -sertifiointi tulossa antennilaitteille

15.6.2009    

Antenna Ready HDDigita on ollut mukana kehittämässä uutta teräväpiirtovastaanottimille suunniteltua Antenna Ready HD -sertifiointia. Uusi sertifiointi vastaa jo käytössä olevaa Cable Ready HD -sertifiointia, eikä kuluttajien kannata Digitan mukaan hankkia teräväpiirron katseluun muita kuin Antenna Ready HD -sertifioituja laitteita.

Jo aiemmin talvella uutisoitiin Digitan valmistelleen tietotekniikan ja tietoliikenteen keskusliiton FiComin, antenniverkon maksu-tv-operaattorien sekä kaapelioperaattorien kanssa vastaanotintestaukseen uuden mallin. Antenna Ready HD -sertifioinnin tarkoitus on varmistaa vastaanotinten riittävä laatu sekä helpottaa kuluttajia valitsemaan sopiva laite.

Käyttäjien keskuudessa eniten näkyvyyttä ja paheksuntaa saanut Cable Ready HD -määritysten ominaisuus on Conax-korttilinkitys, jonka piti tulla käyttöön keväällä. Kaapelioperaattoreilla on kuitenkin edelleen ongelmia korttilinkityksen käyttöönoton kanssa. Korttilinkityksen vuoksi vain Cable Ready HD -määritysten mukaisia laitteita voidaan käyttää teräväpiirtokanavien katseluun ja tallennukseen. Nähtäväksi jää, koska korttilinkityksestä aletaan puhua myös antennipuolella.

Kommentit

4 kommenttia

 1. Toivottavasti ei menesty kirjoitti 18.6.2009 kello 17:44

  Toivottavasti tuo kuopataan. Ihmisiä halutaan vain kupata.

 2. Simo kirjoitti 23.6.2009 kello 22:33

  Sisältääkö tämä Antenna Ready Hd -lärpäke DVB-T2-vaateen?

 3. janilxx kirjoitti 24.6.2009 kello 8:47

  En vielä tiedä mitä Antenna Ready HD pitää sisällään. Kaikki HD-verkonrakentajaehdokkaat ovat kuitenkin painottaneet DVB-T2:n käyttöä, joten veikkaan, että kaikki teräväpiirtokanavat tullaan tarjoilemaan DVB-T2:lla.

 4. […] katsomiseen ja tallentamiseen? Ja jos tilanne muuttuu, niin koska? Ja miten mahtaa tulossa oleva Antenna HD Ready -sertifiointi […]

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+