Beyonwiz, Australian dreambox

3.6.2009    

BeyonwizBeyonwiz on korealainen yritys, joka tekee myös tallentavan teräväpiirtodigiboksin sisältäviä kodin mediakeskuksia. Beyonwizin ensimmäiset laitteet saapuivat kauppoihin Australiassa yli kaksi vuotta sitten ja nyt saatavilla on monia erilaisia malleja.

Beyonwizin ensisijaisena käyttönä on HD-tallennus ja -toisto ja virittimiä laitteesta löytyy kaksi. Tallennuksia voidaan myös katsella toisella Beyonwizillä lähiverkon yli tai niitä voidaan kopioida tietokoneelle tai USB-levyille. Beyonwizillä voidaan myös katsella lähiverkossa, USB-levyillä tai muistikorteilla olevia elokuvia, jotka ovat esimerkiksi matroska-muodossa. Elokuvia voidaan myös kopioida laitteen omalle levylle ja myös tekstitystiedostoja tuetaan. Joissain malleissa on LAN-liitännän lisäksi myös WLAN, mutta se ei välttämättä ole riittävän nopea teräväpiirtomateriaalin kanssa.

Myös Australiassa yritetään haitata tallentajien elämää kaikenmaailman rajoituksilla, mutta heidän onnekseen mitään korttiparitusta ei ole käytössä. Australian Freeviewin tarkoitus on koota kaikki vapaat kanavat yhteen pakettiin ja kilpailla yhdessä maksukanavia vastaan. Freeview asettaa myös rajoituksia laitteille, jotka haluavat Freeview-logon koristamaan koteloaan ja lisäämään myyntiä. Freeview esimerkiksi poistaa mahdollisuuden kopioida tallennuksia tietokoneille tai USB-levyille sekä estää mainosten ohituksen käyttämällä ns. hyppynappeja. Freeview-logo ei kuitenkaan ole pakollinen, sillä myös ilman logoa olevilla laitteilla voidaan katsella Freeview-kanavia ilman mitään rajoituksia. Beyonwizillä on Freeview-laitteiden lisäksi edelleen myynnissä vanhempia malleja, joissa ei ole Freeview-logoa ja joilla voi siten kiertää Freeviewin rajoitukset.

Erikoinen joissain Beyonwiz-malleissa oleva ominaisuus on mahdollisuus tallentaa ulkoisesta lähteestä tulevaa analogista kuvaa digitaaliseen H.264 -muotoon. Esimerkiksi maksukanavien käyttöön tarkoitettu digiboksi voidaan liittää laitteeseen s-video -liittimellä ja tallentaa näin maksukanavia Beyonwizin levylle.

Ajastusten tekoa voi helpottaa IceTV:llä, joka on Australiassa toimiva maksulinen ohjelmatietojen välityspalvelu. Sillä on mahdollista ajastaa ohjelmia ja kokonaisia sarjoja esimerkiksi selaimella tai kännykällä. Palvelua käytteän ajastukset siirtyvät automaattisesti Beyonwiziin, joka tallentaa halutut ohjelmat ajastusten mukaisesti. Beyonwizissä on myös WizTV-palvelu, jolla internetsisältöä voidaan tuoda televisioruudulle. Tällä hetkellä palvelun avulla voi esimerkiksi katsella uutisia ja säätietoja. Myös harrastelijoiden tekemä Picasan web-albumien katselumahdollisuus on lisätty palveluun.

Topfieldin SD-bokseihin saatavia lisäohjelmia tehtiin aiemmin paljon Australiassa, mutta Beyonwizin saapuminen markkinoille hiljensi kertaheitolla kaikki australialaiset Topfield-koodaajat. Monet näistä koodaajista ovat nyt tehneet omia virityksiä Beyonwizeille. Beyonwiz pyörii Linuxin päällä ja käyttäjät ovat onnistuneet purkamaan firmware-tiedoston. Tämä mahdollistaa firmwaren muokkauksen, jolloin boksiin saadaan esimerkiksi telnet-yhteys. Telnet mahdollistaa tiedostojen siirron boksiin, joka taasen mahdollistaa entistä mielenkiintoisempien viritysten teon. Nyt boksiin on esimerkiksi saatu lisättyä mahdollisuus käyttää PNP-streamausta alkuperäisen Windows-networking -streamauksen lisäksi silloin, kun katsotaan elokuvia lähiverkossa olevalta tietokoneelta. Myös tietokoneille on tehty esimerkiksi tiedostojen katselun suoraan boksista mahdollistavia ohjelmia.

Beyonwizin Suomeen tulo näyttää tällä hetkellä epävarmalta, sillä saatujen tietojen mukaan Conax- ja Conax-paritus aiheuttavat ongelmia. Joillain suomalaisilla on kuitenkin Beyonwiz-malleja testikäytössä ja tietojen mukaan monet Beyonwizin toiminnot toimivat hyvin myös Suomessa.

Kommentit

4 kommenttia

 1. janilxx kirjoitti 4.6.2009 kello 14:38

  Beyonwizeille on juuri julkaistu uusi firmware.

  Käyttäjät toivoivat monesti Topfieldiltä tai Topfieldin maahantuojalta listaa firmwaren korjauksista ja muutoksista. Usein listaa ei ollut ollenkaan ja jos lista olikin, se oli ihan käyttökelvoton parin rivin sepustus.

  Toista on Beyonwizin listat:
  http://www.beyonwiz.com.au/phpbb2/viewtopic.php?t=4021

 2. hemmo67 kirjoitti 5.6.2009 kello 17:53

  Joo, tosi on, eivät päästä edes sisään… 🙂

  Critical Information

  You have been banned from this forum.
  Please contact the webmaster or board administrator for more information.

 3. Ram kirjoitti 8.6.2009 kello 18:28

  Näköjään tuo linkki toimii kun käy ensin foorumin etusivulla. http://www.beyonwiz.com.au/phpbb2/index.php

 4. janilxx kirjoitti 8.6.2009 kello 22:03

  Ai hitto, taisikin olla niin että spämmin vuoksi tuonne Australian foorumille on estetty pääsy Australian ulkopuolella. Minun käyttämäni muutamat suorat tai proxyjeni IP-osoitteet pääsevät kuitenkin sinne (ja samoista proxyistä tulevat pääsevät siten myös sinne)

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+