Teräväpiirtoluvat selviävät ennen juhannusta

13.6.2009    

HD readyLiikenne- ja viestintäministeriö jakaa kaksi vuoden 2016 loppuun asti voimassa olevaa toimilupaa teräväpiirtoteleviolähetyksien koelähetyksiä varten. Lupapäätös on tarkoitus tehdä ensi torstaina valtioneuvoston kokouksessa liikenne- ja viestintäministeriön esityksen pohjalta.

Verkkotoimilupia hakee neljä toimijaa, eikä neuvottelevan virkamiehen Maaret Suomen mukaan ole vielä varmaa saako joku hakijoista molemmat toimiluvat vai jaetaanko luvat kahdelle eri toimijalle. Verkkotoimilupia hakenut Anvia on käynnistänyt Pohjoismaiden ansimmäisen HD-koeverkon toukokuussa, joten HD-verkon rakentamisen osaamista löytyy myös Digitan ulkopuolelta.

Kaikki hakijat ovat korostaneet DVB-T2:n käyttöä, joten kuluttajat joutunevat hankkimaan uudet laitteet nähdäkseen teräväpiirto-ohjelmia antenniverkosta.

Kommentit

Yksi kommentti

  1. Äänestäjä kirjoitti 22.6.2009 kello 11:08

    Eipä tainnut valtioneuvosto ehtiä tekemään lupapäätöksiä ennen kuin kirmasivat juhannusta viettämään. Mahtoivatkohan lähteä lomille vähän ennakkoon 🙂

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+