Laiton P2P-imurointi lisää muutakin rikollisuusriskiä

24.8.2009    

PiratismiOikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkimuksen mukaan vertaisverkkoa aktiivisesti käyttävät nuoret pärjäävät huonommin koulussa ja käyttävät enemmän alkoholia. Tutkimuksen mukaan enemmistö nuorista on viimeisen vuoden aikana ladannut tiedostoja laittomasti internetistä, eikä yli puolet paljon lataavista nuorista miellä tiedostojen jaon olevan laitonta.

Tutkimuksen hassuinta antia on löydös, jonka mukaan aktiivisesti lataavat nuoret syyllistyvät selvästi useammin myös omaisuus- ja väkivaltarikoksiin. He pärjäävät myös keskimääräistä huonommin koulussa, eivätkä suunnittele menevänsä lukioon niin usein, kuin vähemmän lataavat nuoret. Aktiivilataajat käyttävät myös alkoholia muita nuoria useammin.

Tutkimuksen mukaan latausten määrä liittyy muiden rikosten määrään. Mitä enemmän lataa, sitä varmemmin syyllistyy myös muihin rikoksiin.

Kommentit

3 kommenttia

 1. Kommentoija kirjoitti 24.8.2009 kello 13:43

  Taas yksi saman uutisen sokea toisto. Itse tutkimustahan ei ole kovin moni tainnut lukea. Siinä todetaan mm. että parisuhteessa olevat ihmiset ovat alttiimpia ryhtymään rikollisiksi, mutta missään ei ole taidettu repiä otsikoita siitä. Nettipiratismista saa raflamman.

 2. janilxx kirjoitti 24.8.2009 kello 18:21

  Digilelut päätyi kirjoittamaan uutisen siksi, koska aihe oli niin huvittava ja ainakin kirjoittajaa nauratti tämä tutkimus suunnattomasti.

 3. ... kirjoitti 27.8.2009 kello 20:56

  huh huh mistä tälläset jutut oikeen revitään?meinasin kuolla naurusta kun luin tän 😀 😀 hei oikeesti ketä näitä tutkimuksia tekee 😀
  ja voisin kyllä sanoo että ei latailijat sen rikollisempia ole kuin ei lataavat ja 85% suomalaisista on ladannut jotain netistä ”ei niin laillista” ni kyllä on taas tutkimukset,taas yritetään saada piraatit huonoon valoon,onkos suomen anti piraatti liitto ja tekijän oikeus järjestöt rahottanut tämän tutkimuksen 😀 ei voi ku nauraa

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+