Pirate Bayn täytyy poistaa torrent-tiedostoja

23.10.2009    

The Pirate BayPirate Bay kärsi jälleen tappion Hollannin tekijänoikeusjärjestö BREINille, kun Amsterdamin oikeuslaitos määräsi sivuston poistamaan torrent-tiedostoja, jotka mahdollistavat tekijänoikeudella suojatun materiaalin lataamisen. Pirate Bayn täytyy myös estää hollantilaisia pääsemästä käsiksi sivustolla oleviin tekijänoikeuksia rikkoviin torrent-tiedostoihin.

Pirate Bayn ylläpitäjille annettiin kolme kuukautta aikaa poistaa BREIN:in toimittaman listan sisältämät torrent-tiedostot. Vaatimusta tehostettiin uhkasakolla, joka on suuruudeltaan 5 000 euroa päivässä jokaiselta ylläpitäjältä.

Amsterdamin oikeuslaitus määräsi aiemmin Pirate Bayn sulkemaan koko sivuston hollantilaisilta käyttäjiltä, mutta tämä vaatimus peruttiin uusien määräysten astuessa voimaan.

Sivuston ylläpitäjät eivät ole vielä päättäneet valittavatko he uudesta tuomiosta. BREIN saavutti elokuussa vastaavan oikeusvoiton, kun oikeus määräsi Mininova-palvelun poistamaan torrent-tiedostoja palvelustaan.

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+