Televisioiden virrankulutus vähenee ensi vuonna

23.11.2009    

TVTämän päivän Satakunnan Kansa kertoo, että ensi tammikuusta lähtien Suomen markkinoille saa tuoda vain televisioita, jotka kuluttavat valmiustilassa sähköä enintään yhden watin verran. Tämän lisäksi ensi vuoden elokuussa tulee voimaan myös katselunaikaiset sähkön kulutusrajat.

Satakunnan Kansan uutisen mukaan elokuusta lähtien television katselunaikaiset kulutusrajat lasketaan television koon ja resoluution mukaan ja rajoituksia tullaan tiukentamaan vieläkin enemmän parin vuoden kuluttua. Esimerkiksi 32-tuumainen full-hd -televisio saisi kuluttaa elokuusta lähtien vain 157 wattia tunnissa ja pienempiresoluutioinen televisio 142 wattia.

Vuonna 2012 mikään televisio ei saa kuluttaa yli 118 wattia.

Kommentit

Yksi kommentti

  1. Sakke kirjoitti 23.11.2009 kello 13:58

    Täällä näyttää olevan aiheesta jotain:
    http://www.tem.fi/?89519_m=94927&s=2471

    Linkin takaa löytyy huhtikuinen tiedote, jonka sisältämistä vaatimuksista annetaan erillinen asetus myöhemmin. Ehkä asetus on nyt annettu.

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+