Avatar oli pettymys

19.12.2009    

Avatarin piti olla elokuva, joka näyttää mihin kolmiulotteisuus pystyy, mutta ainakin allekirjoittanut pettyi elokuvan kolmiulotteisuuteen pahasti. Olihan kohtaukset toki hienoja ja niissä oli hienoja syvyysvaikutelmia, mutta siihen se sitten jäikin.

Taisin odottaa liikaa kohtauksia, joissa jokin näyttäisi olevan reilusti valkokankaan edessä, mutta tällaisia kohtauksia Avatar tarjosi vain silloin tällöin. Noin elokuvan puolivälissä tajusin, ettei näitä kohtauksia kannata enää odotella, vaan kannattaa mieluummin keskittyä katselemaan ikäänkuin valkokankaan taakse ulottuvia 3D-kuvia. Nämä kohtaukset eivät ikävä kyllä näyttäneet läheskään niin hienoilta ja vaikuttavilta, kuin mitä valkokankaan etupuolelle tulevat kohtaukset ovat.

Avatarin 3D-elokuvan parasta antia olikin alussa näytetyn Liisa Ihmemaassa 3D-elokuvan traileri, jossa kissan pää näytti leijuvan alle metrin etäisyydellä edessä olevan katsojan pään päällä.

Kommentit

6 kommenttia

 1. Minä kirjoitti 21.12.2009 kello 8:58

  Yhden 3D-elokuvan olen käynyt katsomassa ja myös se oli pettymys. Oikeastaan koko elokuvan ajan odotin vain että koskahan niitä 3D-kohtauksia alkaa tulemaan, ei tullut koko leffan aikana yhtään.

  Itse en kyseisessä leffassa huomannut mitään mikä olisi oikeuttanut sille 3D-statuksen.

 2. Vennamon Peksi kirjoitti 28.12.2009 kello 20:09

  Monennellako rivillä olit katsomassa? 3D elokuvia olis varmaan hyvä katsoo aika lailla läheltä jotta (lähes) koko näkökenttä on elokuvaa. Ja kai ne efektitkin on läheltä katsottuna suurempia?

 3. janilxx kirjoitti 28.12.2009 kello 20:26

  Olin vitosrivillä, oikein hyvä paikka normielokuvien kanssa, mutten tiedä oliko paras rivi 3D:lle.

 4. Juhis kirjoitti 9.1.2010 kello 23:48

  Itse tykkäsin ihan pirusti.. nimenomaan visuaalisesta puolesta. Älyttömän kaunista katseltavaa.. tuosta jo maksaakin.. mahtavin elokuvaelämys aikoihin. Istuskelin melkoisen edessä ja lähempänä olis kangas ollu jo häirittevän ”iso” suhteutettuna näkökenttään…

 5. Jani kirjoitti 10.1.2010 kello 10:59

  Olihan elokuva visuaalisesti hieno, mutta elokuvan ”se” juttu piti olla kolmiulotteisuus. Ja se 3D oli iso pettymys.

 6. rampe kirjoitti 10.1.2010 kello 23:42

  Varmaan sellaselle henkilölle pettymys joka nykysysteemistä odottaa tajunnanräjäyttävää kolmiulotteisuutta. Sikäli ei kannata ainakaan ensimmäiseksi 3D-leffaksi valita Avataria, pettyy sekä leffaan että yllättävän laimeisiin 3D-efekteihin. Itse katsoin tänään ja tykkäsin. Kolmedee ei haitanut, vaan oli mukavasti korostamassa leffan upeaa visuaalisuutta. Ei sitä oikeastaan edes ajatellut, toisaalta leffa oli muistaakseni viides 3D-elokuva minkä näin, uutuudenviehtätys ja odotukset efektien suhteen olivat taka-alalla. Menin kattomaan leffaa, en 3D:tä. Missäs tätä oli mainostettu että leffan ”se” juttu on nimenomaan 3D?

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+