Piratismin torjunnasta yli 500 miljoonan kulut Britanniassa

29.12.2009    

Jos Britannian Digital Economy -lakiehdotus otetaan käyttöön, joutuvat operaattorit lähettämään tekijänoikeuksilla suojattuja tiedostoja jakaville asiakkaille varoituskirjeen. Jos varoituskirje ei tehoa, täytyy operaattorin hidastaa piraatin nettiyhteyttä tai katkaista se kokonaan.

Operaattorit arvioivat lisätyön nostavan laajakaistaliittymän hintaa 25 puntaa vuodessa (noin 28 euroa). Kuluttajilta laskutettava kokonaishinta olisi siten 500 miljoonaa puntaa (noin 555 miljoonaa euroa).

Levy-yhtiöitä edustava BPI arvioi operaattorien kulujen olevan vain murto osa tästä ja virallisen selvityksen mukaan kulut olisivat vain 1,4 puntaa (noin 1,55 euroa) laajakaistaliittymää kohden.

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+