Mahtaako Cable HD Ready ja korttilinkitys olla ikuista huijausta?

4.1.2010    

Kaapelioperaattoreiden mukaan vain Cable HD Ready -merkinnän saaneet ja korttilinkitetyt laitteet toimivat Suomen kaapeliverkoissa, mutta todellisuus on edelleen monien operaattoreiden kohdalla jotain ihan muuta.

Keskustelualueiden käyttäjien mukaan joidenkin operaattorien verkoissa toimivat edelleen myös HD-laitteet, jotka eivät ole saaneet Cable HD Ready -merkintää. Esimerkiksi Dreambox 8000 ja Ruotsista tilatut Wbox HD DVR -boksit toimivat joidenkin käyttäjien mukaan edelleen ainakin joissain kaapeliverkoissa.

Laitteita, joilla ei ole Cable HD Ready -merkintää ei voida myöskään korttilinkittää, joten luultavasti korttilinkityskään ei ole vielä toiminnassa kaikilla operaattoreilla.

Cable HD Ready -laitteissa on rajoituksia, jotka estävät esimerkiksi salaamattoman teräväpiirtomateriaalin kopioinnin tietokoneelle. Cable HD Ready -merkintä on vain Suomessa käytössä, joten se rajoittaa paljon valmistajien halukkuutta valmistaa räätälöityjä laitteita Suomen pienille markkinoille. Tällä hetkellähän Cable HD Ready -merkinnän on saanut vain muutama laite (linkki toimii, kun avaat ensiksi kaapelitelevisio.fi:n etusivun).

Parantuuko tilanne?

Mahtaako tilanne muuttua joskus niin, että vain Cable HD Ready -merkittyjä sekä korttilinkitettyjä laitteita voidaan käyttää HD-materiaalin katsomiseen ja tallentamiseen? Ja jos tilanne muuttuu, niin koska? Ja miten mahtaa tulossa oleva Antenna HD Ready -sertifiointi toimia?

Ilmoittelettehan kommentilla, jos tiedätte korttilinkittämättömän laitteen tai laitteen, jolla ei ole Cable HD Ready -merkintää toimivan jonkun operaattorin verkossa.

Kommentit

6 kommenttia

 1. Toni kirjoitti 4.1.2010 kello 12:29

  Ei näytä toimivan tuo linkki kaapelitelevisio.fi:hin vaan herjaa että sessio on katkennut.

 2. Jani kirjoitti 4.1.2010 kello 12:34

  Kaapelitelevisio.fi:n linkit on aina hassuja. Ne toimii, kun avaat ensiksi http://www.kaapelitelevisio.fi etusivun.

 3. Jesse kirjoitti 4.1.2010 kello 13:48

  Dreambox 8000 + Welho toimii

 4. karikari kirjoitti 7.1.2010 kello 12:47

  dreambox 8000 + welho ja viasat HD, ei toimi enää

 5. Jesse kirjoitti 8.1.2010 kello 21:49

  DM8000 & WelhoHD toimii edelleen….

 6. jussik kirjoitti 6.11.2010 kello 14:47

  HD hyväksytty (La Digital) kortinlukija on vihdoinkin saatavilla, joten operaattorin vuokralukijasta voi luopua.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+