Wiistä mediatoistin

16.1.2010    

Allekirjoittaneen on jo kauan pitänyt kokeilla miten Wiistä saa tehtyä mediatoistimen. Nyt päätin vihdoin uskaltautua modaamaan lasten Wiin ja asentamaan siihen ohjelman, jolla voi katsella videoita.

Ongelmana on se, ettei Wiillä voi normaalisti ajaa muiden tekemiä ohjelmia, joten Wii on ensiksi modattava. Modaus mahdollistaa muiden tekemien ohjelmien ajamisen konsolissa ja nykyään se onnistuu ohjelmallisestikin todella helposti.

Homebrew channel on harrastelijoiden tekemä ohjelma, jolla voi helposti ajaa muiden tekemiä ohjelmia Wiissä. Tällä ohjelmalla voidaan käynnistää myös videoiden toisto-ohjelma. Allekirjoittaneen Wiin versio on 4.2E ja asensin Homebrew channelin HackMii installerilla. Tämä installer mahdollistaa myös BootMiin sekä DVDX:n asennuksen. BootMii mahdollistaa varmuuskopion ottamisen Wiistä ja sen avulla on mahdollista palauttaa Wii toimintakuntoon, jos se sattuu menemään rikki ohjelmia asennellessa. DVDX mahdollistaa poltettujen DVD:iden lukemisen muista ohjelmista.

Joistain peleistä on löytynyt takaportteja, jotka mahdollistavat erillisten ohjelmien ajamisen. Esimerkiksi HackMii installerin saa käynnistettyä tällaisen takaportin avulla. Nykyään on löytynyt myös niin kutsuttu Bannerbomb takaportti Wiistä itsestään, jolloin ohjelmien ajamiseen ei tarvita mitään pelejä. Käytin tätä takaporttia HackMii installerin ajamiseen ja sain näin asennettua Homebrew channelin.

Ohjelmien ajaminen

Homebrew channel ilmestyy asennuksen jälkeen Wiin kanavalistaan, jonka jälkeen muita ohjelmia voi ajaa kopioimalla ne muistikortille ja käynnistämällä ne Homebrew channelilla. Ohjelmia löytyy jo sadoittain ja täältä löytyy melko kattava lista ajettavista ohjelmista. Wiille on saatavana esimerkiksi emulaattoreita, joilla voi pelata esimerkiksi Super Nintendon vanhoja pelejä. Myös muun muassa klassikkopelit Doom ja Quake löytyvät Wiille. Ohjelmien hakeminen on erittäin helppoa Homebrew Browser -ohjelmalla, joka mahdollistaa muita ohjelmia hakemisen suoraan Wiin kautta, jolloin tietokonetta ei tarvita ollenkaan.

Minun oli kuitenkin tarkoitus tehdä Wiistä mediatoistin, joten keskitytäänpä mediatoistinohjelmiin.

Median toisto

Wiille on tehty muutamia musiikin toistamisen mahdollistavia soittimia sekä muutama mediatoistin, joilla voi toistaa myös videoita. Kaikki mediatoistinohjelmat perustuvat ilmaiseen MPlayeriin. Asensin itselleni ensiksi GeeXboX-soittimen, mutta sen käynnistäminen sai Wiin sammumaan. En jaksanut selvittää olisiko joku asetusmuutos korjannut ongelman, vaan päätin asentaa MPlayerWiin. Tällä ohjelmalla sain Xvid-muotoiset elokuvat toimimaan hienosti.

Toisto-ohjelmilla voi toistaa mediaa muistikortilta, USB-liittimeen liitetyiltä muistitikuilta tai kiintolevyiltä, DVDiltä, lähiverkosta ja jopa internetistä. Wiin tehot eivät kuitenkaan riitä teräväpiirtoelokuvien toistamiseen.

Kannattaako?

Jos satut tarvitsemaan mediatoistinta ja hyllystä sattuu löytymään Wii, on tällainen virittely yksi vaihtoehto hankkia mediatoistin. Mutta koska tällainen virittely voi johtaa konsolin rikkoutumiseen, on kaikenlainen virittely omalla vastuulla, eikä Digileluja kannata syyttää rikkoutuneesta Wiistä.

Allekirjoittaneelta meni pari tuntia asioiden selvittelyyn ja säätö sekä asentelut kestivät toiset pari tuntia, joten Wiistä tuli mediatoistin muutamassa tunnissa.

Emme myöskään tiedä onko konsolin ohjelmallinen modaus Suomessa kiellettyä. Jos joku tietää asian, niin lähettäkäähän kommenttia.

Kommentit

Yksi kommentti

  1. Jani kirjoitti 23.1.2010 kello 16:24

    Virittelin lisää Wiitä ja tällä hetkellä siinä on MPlayer CE mediatoistinsoftana.

    Virittelin MPlayer CE:n valikkojakin hieman, niin että nyt päävalikossa on ensimmäisenä kohtana suoraan ”Toista lähiverkosta”, jonka valitsemalla aukeaa suoraan medialistaus lähiverkon palvelimelta.

    GeeXboX:kin lähti toimimaan, kun tein hieman enemmän säätöä Wiissä (asensin muokatun cIOS 38 rev 17:n IOS249:ksi. Tätä IOS:ia käytetään moniin asioihin näissä lisäohjelmissa). En kuitenkaan ottanut GeeXboXia käyttöön.

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+