LG kannustaa piratismiin

6.2.2010    

LGJotkin LG:n uudet televisiot mahdollistavat videoiden toiston USB-väylään liitettävältä ulkoiselta kiintolevyltä. Yleensä valmistajat eivät kuitenkaan kerro tällaisen ominaisuuden mahdollistavan laittoman materiaalin toistamisen.

LG:n joidenkin televisioiden ohjekirjasta löytyy kuitenkin kuva, joka kertoo selvästi ominaisuuden mahdollistavan laittoman materiaalin katselun. Kuvassa on videoita, joiden nimistä näkee niiden olevan laittomia koipioita.

Alla LG:n ohjekirjasta löytyvä kuva:
LG:n ohjekirjan kuva

Kommentit

4 kommenttia

 1. not a pirate kirjoitti 8.2.2010 kello 11:19

  Juu on mullakin monia elokuvia kovalevyllä ihan laillisesti hankittuna antenniverkosta. Lisäksi isot pojat kertovat, että sama onnistuu dvd-levylle ja bluraylle 😉
  Nimet ovat erikoisia.
  Ei siinä kuitenkaan ole kannustinta, jos ne eivät kerro lukijalle siitä. Formaatit tuodaan esiin 5.1-äänen kanssa – hyvää mainosta.

 2. Kummallista ajattelua kirjoitti 8.2.2010 kello 13:37

  Millähän logiikalla tiedoston laittomuuden näkee suoraan tiedostonimestä? On ihan järkevää toimintaa nimetä myös omat (siis lailliset) ripit vakiintuneen käytännön mukaisesti.

 3. Selvästi laitonta kirjoitti 8.2.2010 kello 14:01

  No kyllähän sen nyt selvästi näkee, että nuo ovat laittomia tiedostoja.
  Ei kukaan nimeä omia tiedostoja näin:
  The Incredibles [REPACK_AC3_5.1c-CiM…

  Repack:han tarkoittaa julkaisua, jossa on korjattu jotain aiemmassa julkaisussa olleita vikoja ja jonka on julkaissut sama ryhmä, kuin aikaisemmankin julkaisun

 4. Jani kirjoitti 8.2.2010 kello 15:54

  > On ihan järkevää toimintaa nimetä myös omat (siis lailliset) ripit

  Vuonna 2006 astui voimaan uusi tekijänoikeuslaki, joka kieltää teknisesti tehokkaiden suojausten purkamisen

  Vuonna 2007 Helsingin käräjäoikeuden mukaan DVD:n kopiointi on laillista, koska DVD:issä käytetty CSS-suojaus ei ole teknisesti tehokas.

  Helsingin hovioikeus oli kuitenkin toukokuussa 2008 päinvastaista mieltä, joten DVD:n kopiointi edes omaan käyttöön on laitonta.

  Korkein oikeus ei antanut valituslupaa hovioikeuden päätökselle, joten DVD:n kopiointi omaankin käyttöön on kiellettyä.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+