Osasta ilmaiskanavista maksullisia kaapelissa?

12.2.2010    

TVLiikenne- ja viestintäministeriö valmistelee lakimuutosta, joka poistaisi monia ilmaiskanavia kaapeliverkon siirtovelvoitteen piiristä. Lakimuutoksen mukaan siirtovelvoite koskisi syyskuun alusta lähtien vain Ylen kanavia, MTV3:a ja Nelosta, eikä mitkään muut kanavat kuuluisi enää siirtovelvoitteen piiriin.

Monien tahojen mukaan lakimuutos lisäisi kaapeliyhtiöiden kuluja, joten esimerkiksi JIM ja Liv -kanavat voivat muuttua maksulliseksi kaapeliverkoissa. Olisi myös mahdollista, että kaapeliverkot jättäisivät siirtovelvoitteen piiriin kuulumattomia kanavia pois tarjonnastaan.

Lakimuutos on vasta valmisteilla ja se pyritään saamaan eduskunnan käsittelyyn kevätistuntokaudella.

Kommentit

Yksi kommentti

  1. Toni kirjoitti 12.2.2010 kello 11:12

    Odotellaan vaan siis Soneran vastaiskua. Asiakkaitahan nyt ei ainakaan ole tähänkään mennessä pidetty kuin korkeintaan riesana…

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+