Mobiili-tv – Missä ovat päätelaitteet?

19.3.2010    

Mobiili-TVViime marraskuusta lähtien vain DNA:n asiakkaat ovat pääseet käyttämään mobiilitelevisiota 7,9 euron kuukausihinnalla. Mobiilitelevision kautta pääsee tällä hetkellä seuraamaan YLE TV1, YLE TV2, MTV3, Sub ja The Voice -kanavia.

Tällä hetkellä Suomessa ei ole myynnissä yhtäkään kännykkää, jolla voisi katsella mobiili-tv:tä. ”Aluksi kohistiin, sen jälkeen on odotettu pitkään, että saisimme päätelaitteita myyntiin. Ei tämä kauhean hyvä tilanne ole”, sanoo DNA Oy:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen. Nokialta on tosin tulossa lähikuukausina 5330-malli, millä voi katsoa mobiilitelevisiota.

Tällä hetkellä mobiilitelevisiota voivat käyttää vain aiemmin myynnissä olleen mobiili-tv-kännykän ostaneet DNA:n asiakkaat. Väisäsen mukaan palvelulla on käyttäjiä vain kohtuullisen pieni määrä. ”Päätelaitteiden vähäisyys on ollut syy siihen, miksi emme ole panostaneet palveluun tässä vaiheessa”, jatkaa Väisänen.

Digita ylläpitää Suomen mobiilitelevisioverkkoa ja on tyytyväinen käyttäjämääriin. ”Palvelu elää ja voi hyvin. Suosio on juuri sellainen kuin odotimmekin tässä vaiheessa”, kertoo Digitan liiketoimintapäällikkö Taina Kaasalainen.

Kommentit

2 kommenttia

  1. ramx kirjoitti 19.3.2010 kello 9:29

    Nokia SU-33W bluetooth-vastaanotinta näyttäisi olevan(ainakin vielä) saatavilla. Ei tuo tietenkään sama asia ole kuin puhelimeen integroitu vastaanotin, joten heikolta näyttää DVB-H:n tilanne tällä hetkellä.

  2. Mikke kirjoitti 23.3.2010 kello 20:54

    Täh? Mihin tuota DVB-H:ta oikein tarvitsee? Käyttäkää hyvät ihmiset booxTV:tä. Käytän itse ja pelaa oikein mainiosti, löytyy osoitteesta http://www.booxtv.fi

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+