Yle-maksun päätös jää seuraavalle hallitukselle – syy epäselvä

12.3.2010    

YLEViestintäministeri Suvi Lindén päätti jättää Yle-maksun päätöksen teon seuraavalle hallitukselle. Televisiomaksun korvaavaa Yle- eli mediamaksua oli tarkoitus periä kaikilta asuntokunnilta vuodesta 2012 lähtien ja pienituloisten oli tarkoitus saada helpotusta maksuun.

Sosiaali- ja terveysministeriön työryhmä ei kuitenkaan keksinyt keinoa pienituloisten maksun kompensointiin ja tämä on Lindénin mukaan yksi syy uudistuksen jäädyttämiselle. Sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä kuitenkin kummastelee Lindénin väitteitä. ”Sosiaali- ja terveysministeriön työryhmä on pohtinut useita malleja, joilla vähävaraisille ja erityisryhmille mediamaksu olisi voitu kompensoida. Useista eri malleista olisi haasteellisesta työstä huolimatta voitu valita sopivin. Ratkaisua kaavailtiin viime vaiheessa toimeentulotuen kautta ja syvempi selvitystyö oli juuri valmistumassa”, sanoo Hyssälä.

Ministeri Lindénin mielestä Ylen rahoitus pitäisi ottaa suoraan valtion budjetista. Yle-maksun päätöksellä ei ole kiire, sillä nykyinen tv-maksu on edelleen riittävä Ylen rahoittamiseen.

Kommentit

Yksi kommentti

 1. Finnsanity kirjoitti 15.3.2010 kello 10:48

  Syy on politiikka.
  Eli populismi.
  Poliitikkojen populistiset pelot ja oikut.

  Tällä kertaa harvinaisesti kansan tahdon mukaisesti.

  Tavallisesti populismi nykyajan Suomessa tarkoittaa sitä, että poliitikot pelkäävät toistensa ”konsensus”-mielipiteitä: sitä, ovatko tarpeeksi oikeistolaisia ja suuyritysten makuun.

  Kokoomus on onnistunut tekemään varakkaiden eduista ja imagokysymyksistä populismia.

  Kaikki Suomessa kun nykyään haluavat samaistua ylimieliseen oikeistolaiseen politiikkaan halutessaan samaistua varakkaisiin. Solidaarisuus kun on hyvin epämuodikasta.

  Sairaat ja vanhukset kaatopaikalle ja koko koulu koululaisia yhteen teollisuushalliin itsenäisesti pänttäämään kokeisiin talonmiehen valvonnassa.

  KELA-maksuista vapautettu teollisuus kiittää.

  * Opettaja kirjoitti kuudesluokkalaisen koepaperiin ”häviäjä”

  http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=2040746

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+