Lähes 10% kotitalouksista lataa laittomia elokuvia

25.5.2010    

PiratismiUuden tutkimuksen mukaan 16 prosenttia Suomen kotitalouksista lataa laittomia tiedostoja internetistä. 57 prosenttia laittomien tiedostojen lataajista latasi elokuvia, joka tarkoittaa hieman yli 9 prosenttia kaikista Suomen kotitalouksista. Musiikkia latasi 82 prosenttia laittomista lataajista, eli hieman yli 13 prosenttia kaikista kotitalouksista.

Tutkimuksen mukaan noin kolmasosa vastaajista olisi ostanut laittomasti hankkimansa musiikin, elokuvat tai tietokoneohjelmat, ellei niitä olisi saanut hankittua laittomasti. Näin ollen laiton lataaminen aiheuttaa Suomessa yrityksille noin 355 miljoonan euron tappiot vuosittain. Tutkimukseen osallistui yli 3 000 henkilöä

Kommentit

Yksi kommentti

  1. Jani kirjoitti 8.1.2011 kello 17:26

    Jos tästä maasta haluaa löytää kohtuuhintaista elokuvaa ladattavaksi omalle koneelle, jonka siis latauksen jälkeen joutuu tallettamaan DVD:lle, ja tekemään siihen kannet, ja ostamaan kuoret, niin halvimmillaan sen saa ladattua euron halvemmalla kun minkä sama elokuva maksaa täydellisenä esim. CD-on:ista.

    8 euroa siitä, että saat ladattua epävarmasti elokuvan koneelle, on liikaa. Siksi ehkä matala kynnys ladata sieltä, missä tarjonta on suurin, halvin ja ikävä kyllä laiton.

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+