Voddler – ensikokemukset

5.5.2010    

VoddlerVoddler on elokuvia ilmaiseksi netin kautta tarjoava ruotsalainen videopalvelu. Palvelun käyttäjäksi pääseminen vaatii kutsun saamista, jonka sainkin tänään suomalaiseen sähköpostiosoitteeseeni. Sain kutsun salaperäiseltä Martin Lundbergiltä, joka paljastui pienen Googletuksen jälkeen kutsujen lähettämisestä vastaavaksi Voddlerin työntekijäksi.

Rekisteröinti oli helppoa, annoin vain perustietoni ja valitsin käyttäjätunnuksen. Tämän jälkeen pääsin lataamaan ja asentamaan Voddlerin katseluohjelman. Katseluohjelma toimii tietokoneen taustalla ja hoitaa elokuvan näyttämisen, kun käyttäjä valitsee sopivaa katseltavaa helposti Voddlerin sivuilta.

Elokuvia löytyi vain 45, joista ilmaisia oli kaksikymmentä. Dokumentteja listalta löytyi kaksi, mutta tv-sarjoja ei ollut tarjolla ollenkaan. Maksullisten elokuvien hinta on kahdesta neljään euroa ja maksun voi hoitaa luottokortilla.

Elokuva alkoi noin puolen minuutin odottelun jälkeen (noin 10 megan nettiyhteydellä), eikä ilmaisten elokuvien alussa ole mainoksia. Pysäytyskuvana näytettävään mainokseen törmää kuitenkin, jos toiston pysäyttää hetkeksi. Joillekin elokuville löytyy suomalaiset tekstitykset, muttei ikävä kyllä kaikille.

Tällä hetkellä Voddlerissa on vielä niin vähän sisältöä, ettei siitä vielä ole paljonkaan iloa. Toivottavasti tarjonta lisääntyisi kuitenkin nopeasti.

Kommentit

2 kommenttia

  1. holmes kirjoitti 5.5.2010 kello 23:28

    Spotify ilmeisesti rantautunut Suomeen. Itse sain kutsun suoraan voddlerilta jouluna, kun olin syksyllä palvelun ruotsi sivuilla laittanut sp-osoitteeni kutsujonoon. Valikoima on siellä ollut paljon laajempi (olisikohan ollut n. 1000 artikkelia?), mutta jossain vaiheesas en päässyt enään loggaaman sisään. Myöhemmin softapäivityksen jälkeen pääsin taas, kunnes myöhemmin ilmoitti että minun alueelle ei palvelua tarjota. Luettuani tämän artikkelin kokeilin taas,mutta totta tosiaan vain muutama tusina rainaa tarjolla… Outoa! Miksi tarjota suomessa näin suppeaa tarjontaa ruotsiin verrattuna?!

  2. Jani kirjoitti 6.5.2010 kello 7:40

    Vaihdoin Voddlerin asetuksista asuinmaakseni Ruotsin, mutta sillä ei ollut mitään vaikutusta elokuvatarjontaan 🙁

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+