Formula 1 näkyy teräväpiirtona aikaisintaan 2012

14.6.2010    

HD readyFormula 1 -lähetyksiä ei tulla näkemään HD-laadulla ainakaan ennen vuotta 2012. F1-organisaatio kokeili Kanadan GP:ssä HD- ja 3D-kameroita, mutta Formulapomo Bernie Ecclestonen mukaan teräväpiirtoa haluavia katsojia on vielä liian vähän.

Formulakilpailuiden kuvaaminen HD-kameroilla ei ole mikään helppo tehtävä. ”F1-kisojen kuvaaminen on luultavasti paljon haastavampaa, kuin minkään muun urheilulajin kuvaaminen”, sanoo LG:n markkinoinnista ja sponsoroinnista vastaava johtaja Andrew Barratt.

Kommentit

2 kommenttia

 1. Mika Latvala kirjoitti 15.6.2010 kello 0:22

  Barrat puhuu kyllä täyttä asiaa. Syy on yksinkertaisesti se, että kameroita on niin monta. Kun jokaisen kameran data täytyy tallentaa jonnekin, syntyy uskomaton määrä dataa. Jos lähetykset näytettäisiin teräväpiirtona, syntyisi aivan kaameasti dataa. Yksi kamera tallentaa keskuspalvelimelle noin 1 GT / min. Kun kameroita on vaikkapa 50 (jos otetaan huomioon myös ajoneuvoissa olevat kamerat), niin dataa syntyisi noin 50 gigaa / minuutti. Jos lähetys kestäisi 3 tuntia, niin syntyisi 9 teratavun verran dataa. Koska tämä varmistetaan kahdesti, tarvittaisiin yhteensä 28 teratavua tallennustilaa. Valtava tietomäärä.

  Nämä ovat vain minun omia arvioitani, ja uskon että lukemat ovat isompia kuin mitä äsken luettelin.

 2. Pekka Sillanpää kirjoitti 18.5.2011 kello 19:45

  Nii-in? Ja mikähän ongelma tuollainen datamäärä olisi? Loppuuko maailmasta kovalevyt vai asbestilevyt?

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+