Topfield CRC-2400 vastauksia Topfieldin tuelta

24.8.2010    

TopfieldDigilelut on saanut joitain vahvistuksia Topfieldiltä liittyen CRC-2400 -mallissa oleviin rajoituksiin. Lisäosien ajamisen mahdollistama TAP-rajapinta sekä FTP-tiedonsiirto on poistettu käytöstä, jotta laite täyttää Cable Ready HD ja Conax sertifoinnin asettamat tietoturvavaatimukset.

Perinteiset SD-tallenteet voidaan siirtää USB-liitäntään yhdistettävän ulkoisen kovalevyn tai USB-tikun avulla tietokoneelle ja niitä voidaan toistaa esimerkiksi VLC-playerillä. Myös HD-tallenteita voidaan siirtää samalla tavalla, mutta niiden toistaminen onnistuu vain samalla laitteella, jolla ne on tallennettu.

Picture-in-Picture -ominaisuus (PiP) on mahdollisesti jätetty pois, koska laitteessa ei ehkä ole tarpeeksi tehoa kahden HD-kanavan yhtäaikaiseen esittämiseen.

Jotkin Topfield CRC-2400:n rajoituksista johtuvat myös NorDigistä, joka on Pohjoismaisten ja Irlannin tv-yhtiöiden ja maanpäällisten verkko-operaattoreiden yhteinen organisaatio.

Kommentit

5 kommenttia

 1. William kirjoitti 27.8.2010 kello 21:38

  Mikään osa Cable Ready HD:n vaatimuksista kiellä tekemästä TAPeja tai käyttämästä FTP:tä. Tämä on täysin laitevalmistajan valinta tehdä sellainen laite, joka täyttää sisällönlähettäjien ja salausjärjestelmän aiheuttamat vaatimukset.

  Täysin samanlaiset vaatimukset on kaikkialla maailmassa tarkkapiirtolähetyksille ja päätelaitteen toiminnalle.

 2. Jani kirjoitti 28.8.2010 kello 10:02

  Jotkut rajoituksista johtuvat Conax sertifoinnista ja NorDigin vaatimuksia. Ehkä niissä on joitain kohtia, joiden vuoksi FTP ja TAPit on disabloitu.

 3. William kirjoitti 28.8.2010 kello 21:17

  Näin voi olla. Olisi kyllä mukava tietää perustelut ja viittaukset sertifiointiin. Näillä ominaisuuksilla odotettu boxi valitettavasti jää kaupan hyllyyn itseltä ja asettuu muiden kanssa samalle viivalle. Hieman kalliimpi hintakin olisi ollut perusteltu, jos boxi olisi ollut ennakko-odotusten mukainen. Topfieldin markkinaosuus pienenee reippaasti näillä konstein varmasti.

 4. p2p kirjoitti 1.9.2010 kello 18:11

  Tällaiset pelleilyt lisäävät varmasti elokuvien ja sarjojen laitonta latailua

 5. jku kirjoitti 6.10.2010 kello 11:31

  Eli ”tallennus sanahaun perusteella” on tällä boksilla sitten turha toivo? Taidanpa käydä peruuttamassa tilaukseni… Kiitos tiedoista.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+