Toy Story 3 – 3D ei sytytä

8.9.2010    

Toy Story 3DKävin katsomassa Toy Story 3 – 3D -elokuvan viikonloppuna. Odotukset olivat kolmiulotteisuuden suhteen korkealla, sillä odotin 3D-elämyksen olevan ainakin parempi, kuin Avatarissa, jonka kolmiulotteisuuteen petyin pahasti viime joulukuussa.

Elokuva oli kyllä hauska ja sen kolmiulotteisuuden huomasi koko elokuvan ajan. Kolmiulotteisuus ei kuitenkaan aiheuttanut missään vaiheessa mitään wau-efektiä. Vaikka elokuva oli kolmiulotteinen, ei se silti tuntunut mitenkään paremmalta tai hienommalta, kuin normaali kaksiulotteinen elokuva. Täytyisi varmaankin käydä joskus katsomassa peräkkäin 2D- ja 3D-versiot, niin ehkä sitten huomaisi eron selvemmin.

Avatarin tapaan myös Toy Story 3:n parasta 3D-antia oli elokuvan alussa esitetyt muiden kolmiulotteisten elokuvien trailerit.

En ole ollenkaan varma, kannattaako 3D:stä maksaa pari euroa enemmän, kuin kaksiulotteisesta elokuvasta. Pienen lisähinnan lisäksi 3D-elokuvien mukana saa nenää painavat ja nenän vartta alaspäin valuvat lasit. Ehkä kannattaa suosiolla käydä vain 2D-näytöksissä. Mahtaako 3D:n kuuluakaan olla mitenkään mullistavaa vai onkohan vika minussa tai silmissäni?

Kommentit

3 kommenttia

 1. Riku kirjoitti 8.9.2010 kello 15:10

  Omasta mielestäni leffan 3D-efekti oli ihan sopiva, eli kolmiulotteisuus ei häirinnyt itse elokuvaa. Kolmiulotteisuuteen ei siis kiinnittänyt huomiota ellei sitä erikseen ajatellut. 3D lisähintaa ei kyllä tämän leffan kohdalla kannata mielestäni maksaa, toistaalta allekirjoittaneen vakioteatterissa ei 2D versiota edes näytetä.

 2. Riku kirjoitti 8.9.2010 kello 15:15

  Ja lisäyksenä vielä edelliseen: Ei, en usko että 3D:n kuuluisikaan olla mitään mullistavaa normaaleissa leffateattereissa, se on lähinnä pieni lisäkikka jolla saadaan houkuteltua uutta porukkaa elokuviin. Jos haluaa kokea jotain kunnon 3D tykitystä, sitä varten voi käydä vaikka Linnanmäen 4D kinossa, jossa lisäefektiä tuovat liikkuvat istuimet.

 3. Jani kirjoitti 9.9.2010 kello 10:13

  Linnanmäen 4D:hän on ihan lasten leikkiä verrattuna Etelä-Korealaisten ”4D”:hen, joka tarkoittaa heidän mukaansa liikkuvia istuimia, tuulta, vesipisaroita, laseria ja synteettisiä tuoksuja.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+