Antenna Ready HD tulee hankaloittamaan HD-katselua

13.10.2010    

Antenna Ready HDAavistelimme jo viime vuoden kesäkuussa, että antenniverkon HD-kanavien katseluun tullaan tarvitsemaan Antenna Ready HD -hyväksytty vastaanotin. Nyt DNA:n asiakaspalvelu on kertonut keskustelualueellaan, että antenniverkon HD-kanavien katsomiseen tarvitaan todella Antenna Ready HD -hyväksytty televisio tai digiboksi.

Antenna Ready HD -hyväksyntä on Suomen oma keksintö Cable Ready HD:n tapaan ja se puuttuu ulkomailta ostetuista televisioista. Tämän vuoksi ulkomailta ostetuilla DVB-T2 -televisioilla tai digibokseilla ei välttämättä pysty katsomaan Suomen antenniverkon HD-kanavia.

Kommentit

3 kommenttia

 1. Ram kirjoitti 13.10.2010 kello 21:33

  Näillä HD-ready -pelleilyillä näköjään halutaan varmistaa ettei Suomeen varmasti saada mitään kilpailua boksivalmistajien kesken, eikä varsinkaan ainoatakaan edes tyydyttävästi toimivaa ja monipuolista laitetta. Se aiheuttanee myöskin sen, että tulevaisuudessakin HD-materiaali katsellaan pääosin internetistä ladattuna. Pieni mahdollisuus on IPTV:llä, mutta ei niin kauan kuin maksullisten kanavien tallennus puuttuu, kuten esim. Elisa Viihteestä.

  Itse menen TV-lähetysten suhteen Toppyllä niin kauan kun siihen löytyy varaosia, sekä SD-lähetykset sillä näkyy.

 2. jeppe kirjoitti 14.10.2010 kello 9:31

  Kyllä tässä taas televisioyhtiöt sahaavat omaa jalkaansa ja ajavat katsojia nettivideoiden pariin

 3. anonyymi kirjoitti 20.10.2010 kello 2:42

  ”Näillä HD-ready -pelleilyillä näköjään halutaan varmistaa ettei Suomeen varmasti saada mitään kilpailua boksivalmistajien kesken, eikä varsinkaan ainoatakaan edes tyydyttävästi toimivaa ja monipuolista laitetta. Se aiheuttanee myöskin sen, että tulevaisuudessakin HD-materiaali katsellaan pääosin internetistä ladattuna.”

  HD Ready-systeemit johtuu siitä että Hollywood ja tv-yhtiöt pelkää piratismia, mikä on kyllä suurinta puppua, piratismi leviää jokatapauksessa mutta tuolla vaan hankaloitetaan tavallisten käyttäjien elämää. 🙁

  ”Pieni mahdollisuus on IPTV:llä, mutta ei niin kauan kuin maksullisten kanavien tallennus puuttuu, kuten esim. Elisa Viihteestä.”

  Maxivisionin palvelussa pystyy tallentamaan myös maksukanavia. Elisa Viihteessä on tuo tallennusongelma, ehkä eivät Elisalla osaa tai halua neuvotella niin että maksukanavia voisi tallentaa.

  ”Itse menen TV-lähetysten suhteen Toppyllä niin kauan kun siihen löytyy varaosia, sekä SD-lähetykset sillä näkyy.”

  Sama täällä. Vuoteen 2016 asti toimii SD-kanavat nykyisillä laitteilla, toivottavasti myös E-nipussa.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+