Kaksi HD-kanavaa ilmaiseksi antennikoteihin joulukuussa

29.11.2010    

AntenniDNA aikoo lähettää MTVN HD ja Animal Planet HD -teräväpiirtokanavat ilmaiseksi antennikoteihin 1. – 28. joulukuuta. DNA:n HD-kanavia voi katsoa joulukuussa DVB-T -standardin mukaisella televisiolla, josta löytyy MPEG-4 -viritin. Television lisäksi tarvitaan VHF-antenni, joka on suunnattu DNA:n jo käytössä oleviin lähetinmastoihin.

Aluksi teräväpiirtokanavia voi katsella pääkaupunkiseudulla, Itä-Uudellamaalla ja Lahden alueella. Joulukuun alussa käytössä ovat Helsingin Oulunkylässä, Espoon Järvikylässä, Lahden Radiomäellä ja Valkeakosken Pispantallissa sijaitsevat lähettimet.

DNA laajentaa HD-verkkoaan joulukuun aikana niin, että se kattaa vuodenvaihteessa noin 2 miljoonaa suomalaista. ”Verkon rakentaminen on edennyt hienosti. Verkon näkyvyysalueen arvioidaan kattavan vuodenvaihteessa lähes puolet suomalaisista isoimmissa Etelä-Suomen kaupungeissa”, kertoo DNA:n kuluttajaliiketoiminnasta vastaava johtaja Pekka Väisänen.

Vuodenvaihteessa DNA ottaa käyttöön DVB-T2 -standardin mukaiset lähetykset, jollon HD-kanavia voi seurata enää uusilla DVB-T2 -laitteilla. Vuodenvaihteen jälkeen alkavat maksulliset lähetykset vaativat myös CI+ -korttimoduulin tai CI+ -tekniikkaa tukevan digiboksin sekä DNA:n katselukortin.

Nämä kaksi HD-kanavaa on lisätty myös Digilelujen HD-kanavat -sivulle, josta löytyy helposti Suomessa näkyvät teräväpiirtokanavat.

Kommentit

3 kommenttia

 1. dodi kirjoitti 29.11.2010 kello 16:17

  Antaa tulla vaan, vaikka DVB-T2 -tai DVB-T3 kortteja
  ym hölmöilyä,mä en mitään ylimääräisiä maksa,enkä tartte lisää vikoja laitteisiin ;))

 2. tikitiki kirjoitti 29.11.2010 kello 18:12

  No on tässä sentään sen verran postiivista uutisointia, ettei otsikossa lue ”Suomessa”, kun tuo aluerajaus on monien uutisiakin välittävien lehtien mielestä jo Suomi.

 3. Nopo12345 kirjoitti 1.12.2010 kello 21:12

  Olisiko käynyt niin, että valkeakoskella häviää osalta katsojista MTV3 ja nelonen, kun lisättiin kaksi HD-kanavaa.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+