Ensimmäiset Antenna Ready HD -laitteet hyväksytty

27.12.2010    

Antenna Ready HDUusien antenniverkon HD-kanavien katselu vaatii Antenna Ready HD -hyväksyttyä televisiota tai digiboksia. Sony on ensimmäinen valmistaja, jolta löytyy Antenna Ready HD -laitteita, sillä sen kaksi DVB-T2 -tekniikan televisiomallistoa on jo hyväksyttyjen listalla.

Sonyn Antenna Ready HD -hyväksyttyjen mallistojen nimistä ei ole vielä tarkempaa tietoa, mutta DNA:n mukaan ne ovat jo myynnissä.

Kommentit

10 kommenttia

 1. Reiska kirjoitti 27.12.2010 kello 23:24

  Nykyisessäkin lukee hd ready, ei taida tukea teräväpiirtoa.

  Pitäkää tunkkinne perkele !

 2. nimetön. kirjoitti 28.12.2010 kello 5:55

  HD Ready-leima televisiossa on hieman eri asia kuin Antenna Ready HD-hyväksyntä!

  HD Ready tarkoittaa että television resoluutio on vähintään 720, eli pystyy esittämään vähintään alempaa teräväpiirtoresoluution kuvaa. Sillä ei ole mitään tekemistä tuon Antenna Ready HD:n kanssa.
  Voidaan ajatella asiaa niin että HD Ready-televisio kykenee toimimaan monitorina teräväpiirtolähteille vaikka se itse ei pystyisi vastaanottamaan teräväpiirtolähetyksiä.

  Antenna Ready HD tarkoittaa että tv tai laite täyttää tietyt määräykset, mm. korttilinkitys on yksi niistä. Toinen on että laite tukee sekä DVB-T että DVB-T2 lähetyksiä ja tukee MPEG2 videokompression lisäksi myös MPEG4 videokompressiota.

  Televisiosi näyttää ja tukee teräväpiirtoa, se on kokonaan eri juttu että sen viritin ei sovellu tuleviin teräväpiirtolähetyksien vastaanottoon joten tarvitset erillisen Antenna Ready HD-boksin, sen kanssa televisiosi kykenee kyllä näyttämään HD-kuvaa.

 3. Jappe kirjoitti 28.12.2010 kello 12:05

  Korjaisin kirjoituksessa olevaa epätarkkuutta.
  Todellisuudessa Sonyllä on jo tällä hetkellä myynnissä useita DVB-T2 -tv-malleja, jotka eivät kuitenkaan virallisesti ole saaneet Antenna Ready HD -hyväksyntää. Sonyn vuoden 2011 DVB-T2 mallisto ei puolestaan vielä ole myynnissä, mutta niille on jo ennakkoon annettu tuo hyväksyntä.

  Eli suomeksi sanottuna kuluttaja ei vielä Suomessa voi ostaa mistään televisiota eikä digisovitinta jolla olisi virallinen Antenna Ready HD -hyväksyntä.

  Suosittelen, että kukaan ei osta dvb-t2 -virittimellä varustettua televisiota, mitä myyjä kutsuu Antenna Ready HD hyväksytyksi, jos virallista leimaa ei ole. On suuri riski, että niissä on vielä speksit kesken ja valmistaja ei ota vastuuta yhtennsopivuusongelmien ilmetessä.

  Tilanne on toivottavasti jo muuttunut ensi viikolla.

 4. Jani kirjoitti 28.12.2010 kello 12:14

  >kuluttaja ei vielä Suomessa voi ostaa mistään
  >televisiota eikä digisovitinta jolla olisi
  >virallinen Antenna Ready HD -hyväksyntä.

  DNA:n uutinen on tosiaan hieman epäselvä. Uutisessa sanotaan: ”Ensimmäiset DVB-T2-laitteiden Antenna Ready HD -hyväksynnät on annettu Sonyn kahdelle televisiomallistolle. Molempien mallistojen televisioita on jo saatavilla myymälöissä”.
  Tämän mukaan näitä malleja olisi jo myynnissäkin.

  Toisaalta DNA:n uutisen lopussa sanotaan: ”2011 malliston laitteita ei ole vielä saatavana, mutta niille on jo myönnetty Antenna Ready hyväksyntä.”

 5. Nimetön kirjoitti 29.12.2010 kello 9:36

  Tietokoneen tv-kortti tuntuu näyttävän nuo kaksi DNA hd kanavaa ihan mukavasti.

 6. A S kirjoitti 29.12.2010 kello 17:23

  DNA näyttää sivullaan 18 kpl T2-Sony-vastaanottimia

  http://www.dna.fi/Yksityisille/TV/DNAHDTV/Sivut/Antenniteravapiirronkatseleminen.aspx

  Suomessa käytetään pohjoismaista NorDig-aluestandardia DVB-T2-lähetyksissä. FiCom on Antenna Ready HD -listaa ylläpitävä yhteistyöjärjestö. Ilmeisesti Digitan laboratorio suorittaa tuon ennakkosertifioinnin, jotta vältyttäisiin Suomen oloihin sopimattomista vastaanottimista. Ficom on hidas, kun ei vieläkään anna edes ennakkotietoa asiasta. On selvää, että Ylen lähetykset tulee olla vapaasti katsottavissa ilman korttipakkoa. Tietenkin on hyvä, että vastaanottimessa tai T2-digiboksissa on CI+ -korttipaikka sen varalle, että jatkossa innostuu johonkin maksukanavaan. Ruotsin jakeluyhtiö Teracomin tytäryhtiö Boxer AB kertoo sivuillaan kolmesta T2-digiboksista, joista halvin on 200 euroa maksava Humax BXR-HD. Siinä on USB-liitäntä, johon voi liittää jonkin tallentimen. Ruotsissakin asia on niin uusi, että näitä bokseja alkaa saada vasta parin viikon päästä.

 7. A S kirjoitti 29.12.2010 kello 18:02

  Lisään vielä Boxerin hakukoneen sivun Ruotsista, koska FiCom jatkaa joulutaukoa eikä jaa mitään tietoa käyttökelpoisista DVB-T2 -vastaanottimista ja -bokseista.

  http://www.boxer.se/kundservice/teknik-och-felsokning/tv-via-antenn/godkanda-boxar-och-tv-apparater/

  Sivua seuraavalla alasivulla voi asettaa hakuasetelman ja saada esille hakutuloksena laitetyypin. Laitetyyppiä klikkaamalla tulevat esille laitetiedot, joista tässä ovat tärkeimpänä mahdollinen T2-ominaisuus. Hyvin tuntuu toimivan ainakin Humax ja Sony-merkkien kohdalla. Siellä hyväksytty toinen boksi on Sagemcom eikä siis aikaisempi tehdasmerkki Sagem.

 8. Jani kirjoitti 31.12.2010 kello 11:00

  Olemme saaneet DNA:lta vahvistuksen tämän hetken Antenna Ready HD -hyväksytyistä laitteista. Lista löytyy täältä.

 9. jl kirjoitti 31.12.2010 kello 11:56

  Kukas vois sitten vielä varmistaa, mikä CI+ moduuli sitten käy antennivastaanottoon, kun DNA:n sivuilla ei siitä mitään sanota,… Markkinoillahan on niitä kaapelivastaanottoon oleviakin vain kaksi, jotka käsittääkseni on ihan samoja (Dilog/Anvia ja LA Digital/Laatuantenni). DNA asiakaspalvelu ei asiasta ollut tietoinen.

 10. Jani kirjoitti 3.1.2011 kello 17:49

  Saimme DNA:n asiakaspalvelusta seuraavanlaisen tiedon:
  ”Tämän hetkisen tiedon mukaan CI+ -modulit ovat tulossa vain myyntiin, ei vuokralle. DNA:lla ei ole tarkkoja tietoja esimerkiksi moduulien merkeistä tai malleista, joten niiden suhteen kannattaa kääntyä laitevalmistajien tai kodinkoneliikkeiden puoleen.”

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+