Nelonen Pro 1 ja 2 – ensi vuonna kaksi urheilukanavaa, myös teräväpiirtona

23.12.2010    

NelonenNelonen tarjoaa vuoden 2011 alusta lähtien kaksi urheilukanavaa, Nelonen Pro 1 ja Nelonen Pro 2. Nelonen aikoo lähettää näiltä kanavilta yhä enemmän suoria urheilulähetyksiä yksinoikeudella ja molemmista kanavista tulee saataville myös HD-versiot.

Kanavilta voi seurata esimerkiksi jääkiekon SM-liigan semi- ja finaalipelien suorat lähetykset yksinoikeudella sekä NHL:n ja Venäjän liigan KHL:n sarjat. Jalkapallotarjontaa ovat muun muassa UEFA Champions -liiga ja FA Cup. Moottoriurheilun puolelta löytyy MotoGP ja Nascar–sarja. Kanavat tarjoavat yksinoikeudella myös pesäpalloa ja salibandya.

Nykyisen Sport Pro -kanavan nimeksi tulee Nelonen Pro 1 ja Nelonen Pro 2 korvaa ilmaisen Sport-kanavan. Ilmainen Sport -kanava katoaa kokonaan ja Nelonen Pro 2 -kanavaa voi katsoa ilman kanavakorttia ilmaiseksi tammikuun ajan. Teräväpiirtokanavat Nelonen Pro 1 HD ja Nelonen Pro 2 HD aloittavat lähetykset helmikuussa 2011. HD-kanavilla näytetään jotkin lajit alkuperäisinä teräväpiirtolähetyksinä ja jotkut lajit konvertoidaan HD:ksi SD-materiaalista.

Nelonen neuvottelee kanavien jakelusta kaapeli- ja antennioperaattoreiden kanssa. Satelliittipuolella kanavat tarjoaa Viasat. Uudet kanavat aloittavat lähetykset 1.1.2011 ja niiden saatavuus riippuu operaattoreista.

Kommentit

3 kommenttia

 1. nimetön kirjoitti 23.12.2010 kello 12:38

  Sääli että tuo ilmainen 4Sport katoaa. Varmaan osasyynä on urheilun televisiointioikeuksien kalleus, osana myös varmaankin Viasatin vaatimukset koska tietääkseni myös ilmainen 4Sport on osittain Viasatin omistama, ainakin maksullinen on osin Nelonen Median ja osin Viasatin omistama.

  Toivottavasti tämä nyt ei ole vain alkusoittoa sille että kohta muitakin ilmaisia kanavia menee katselukortin taakse, jos se on trendi, veikkaan että seuraavana kortin taakse menee Voice.

  Ilmaisina jäljelle ehkä jäisi vain Maikkarin ja Nelosen pääkanavat, maksullisina kun niitä ei kukaan viitsisi ottaakaan.

 2. tomppa kirjoitti 24.12.2010 kello 15:45

  Toivottavasti neuvottelevat myös Maxivisionin kanssa, jotta nämä kanavat saataisiin valikoimiin.

 3. nimetön. kirjoitti 24.12.2010 kello 18:15

  tomppa kirjoitti: ”Toivottavasti neuvottelevat myös Maxivisionin kanssa, jotta nämä kanavat saataisiin valikoimiin.”

  Toivotaan parasta, ja Maxivisionin lisäksi myös suurimmat kaapelioperaattorit Dna & Welho, sekä Elisa saavat molemmat kanavat valikoimiinsa.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+