Nettiin kytkettävät televisiot ovat vaarallisia

27.12.2010    

TVTietoturvayhtiö Mocana on tutkinut yhden suosituimman televisiovalmistajan internetiin yhdistettäviä televisioita tietoturvauhkien varalta. Tutkimuksen mukaan haittaohjelmien tekijät voivat saada television internet-toiminnot kokonaan haltuunsa ja urkkia tällä tavoin muun muassa luottokorttinumeroita tai käyttäjän nettiliikennettä.

Mocanan tutkimus ei paljasta, minkä valmistajan laitteista ongelmat löytyivät. Valmistajan nimi aiotaan kuitenkin julkistaa, kunhan ongelmat on korjattu. Mocanan tutkijoiden mukaan on todennäköistä, että vastaavia ongelmia on myös muiden valmistajien laitteissa.

Ongelma koskettaa monia kuluttajia, sillä DisplaySearch-tutkimusyhtiö arvioi hiljattain nettiin kytkettyjen televisioiden myyntimäärän olevan tänä vuonna 40 miljoonaa kappaletta.

Kommentit

4 kommenttia

 1. Rytky kirjoitti 27.12.2010 kello 23:43

  Oliko tää joku provo-uutinen?

  Siis onko muilla valmistajilla kuin Philipsillä nettiselainta tv:aan? Ei turhan vaikea arvata se reikäinen Opera-selain? 😀

 2. nimetön. kirjoitti 28.12.2010 kello 5:48

  Turhaa mollata Operaa reikäiseksi kun reikiä on jokaisessa selaimessa ja tietää jokainen varmasti mikä on vuosia ollut reikäisin selain. Vinkkinä vaan että selaimen nimen lyhennös on IE.

 3. Jani kirjoitti 28.12.2010 kello 8:56

  Kyllähän monien valmistajien televisioilla voi surffata netissä. Joillain vain osassa nettiä (Facebook jne.) ja joillain missä tahansa.

  Itselle tuli heti mieleen, ettei vaan olisi kyse Google TV-laitteista. Googlehan on pyytänyt valmistajia viivyttämään seuraavien laitteiden myyntiintuloa ja ehkä syy voisi olla tällaiset tietoturvaongelmat.

 4. Jani kirjoitti 28.12.2010 kello 8:59

  Itse asiassa IE ei välttämättä ole läheskään reikäisin selain, vaan joidenkin tilastojen mukaan esimerkiksi Firefox, Safari ja Chrome ovat reikäisempiä.

  Tällaisten tutkimusten tuloksia voi tietenkin arvostella ja epäillä.

  Kts. esim. http://www.infoworld.com/t/browsers/internet-explorer-deemed-least-vulnerable-browser-593

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+