3D-TV – Uusi kolmiulotteinen kanava aloittaa lähetykset antenniverkossa

11.1.2011    

3D3D-TV kertoo olevansa Suomen ensimmäinen ilmainen 3D-kanava, joka aloittaa antenniverkon testilähetykset helmikuussa. Kolmiulotteinen kanava aikoo lähettää ainoastaan 3D-ohjelmia ja sen ohjelmistoon kuuluu muun muassa elokuvia, urheilua, uutisia, dokumentteja, peliohjelmia sekä lasten ohjelmia.

3D-TV:n sivujen mukaan true-stereo -muotoisten kolmiulotteisten lähetysten katsominen onnistuu nykyisillä televisioilla ja edullisilla 3D-TV -laseilla. Kanavan omistava First 3D-TV Oy aikoo aloittaa kolmiulotteisten näytelasien ilmaisjakelun joihinkin antennitalouksiin keväällä 2011. Laseja voi myös ostaa tulevaisuudessa 3D-TV:n sivuilta.

Uusi 3D-kanava tulee kanavapaikalle 13 ja sen viralliset lähetykset alkavat testilähetysten jälkeen keväällä 2011.

Kanava lähettää testilähetyksiä 1.2. – 31.3. välisenä aikana seuraavan aikataulun mukaisesti.

 • Tiistai, keskiviikko ja perjantai klo 15.30-17.00
 • Torstai klo 16.00-17.00
 • Lauantai klo 15-16.30
 • Sunnuntai klo 15-17.00

Kommentit

4 kommenttia

 1. Jorrrrrma kirjoitti 11.1.2011 kello 21:22

  Onpas epäselvää meininkiä. Mikä ihmeen ”true-stereo”? Google ei tunnu tietävän asiasta yhtään mitään.

  Käytännössä kyseessä on joko anaglyph (puna-turkoosi) tai colorcode (kelta-sini) -lasien käyttöön perustuva lähetys, mutta miksei tätä sanota ääneen?

  Värilasien käyttöön perustuva 3D-video on ikäänkuin ”köyhän miehen 3D”, eli kyllähän siinä syvyysvaikutelma näkyy, mutta muuten kuva jättää toivomisen varaa värivirheineen.

 2. nimetön.. kirjoitti 12.1.2011 kello 0:27

  Olis kiva tietää mihin kanavanippuun tää kanava tulee, eli suomeksi sanottuna mikä kanavanippu joutuu kärsimään TAAS yhdestä extra-kanavasta, siis kun kanavia joudutaan taas pakkaamaan entistä tiukempaan -> kanavien kuvanlaatu kärsii.

  Toivottavasti tulee sitten johonkin Anvian nippuun eikä Digitan nippuihin, alkaa toi kuvanlaatu tai pikemminkin sen laadun huononnus Digitan nipuissa olla jo sietokynnyksen yli muutenkin.

 3. Jorrrrrma kirjoitti 12.1.2011 kello 2:12

  Näinköhän on edes teräväpiirto anaglyph kanava, vai onkohan tämä jokin ”todella köyhän miehen” 3D, eli värjätään suttuinen PAL-kuva värilaseille sopivaksi, ja siinä on sitten olevinaan 3D:tä kerrakseen…

  Vähän kuin Nelonen HD: ”Me ollaan olevinaan HD ja kovasti mainostetaan että olemme HD, mutta vitut me mikään HD oikeasti olla.”

 4. nimetön.. kirjoitti 12.1.2011 kello 3:56

  Saisi joku jo vähän suitsia tuota Ficoraa ettei mene myöntämään tilapäisiä lupiakaan jokaiselle joka setelinippua heiluttaa, nimittäin alkaa vaikuttaa siltä että Ficora antaa luvan kelle vaan kellä rahaa löytyy, siitä viis että muut kanavat kärsii kuvanlaadun heiketessä.

  Liikenne- ja viestintäministeriön kanta luvanhakijoihin taas on vähän liiankin tiukka, esim. olisi toivonut että MTV3 Leffa ja Disney olisivat saaneet kokopäiväisen lähetysluvan jota ne hakivatkin mutta sen sijaan niille evättiin kokopäiväisyys. Ficora on Liikenne- ja viestintäministeriön alainen instanssi mutta silti tuntuu kummalta että noilla on niin eri kanta luvanhakijoihin.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+