Anvian teräväpiirtoiset testilähetykset laajenevat antenniverkossa

19.1.2011    

AnviaAnvia on laajentanut HD-kanavien testilähetyksiä eilen tiistaina 18.1. Lahteen (kanava 48) ja Eurajoelle (kanava 36). Huomenna torstaina 20.1. teräväpiirtoiset testilähetykset laajenevat Tampereelle (kanava 53) ja ensi viikolla Jyväskylään (kanava 35), Ouluun (kanava 33) sekä Turkuun (kanava 49).

Anvian testilähetysten kesto lisääntyy pikkuhiljaa siten, että ensimmäisenä testipäivänä niitä lähetetään klo 9.00-15.00, toisena klo 9.00-18.00 ja kolmantena päivänä klo 9.00-21.00. Tämän jälkeen testilähetykset ovat ympärivuorokautisia.

Anvia sai viime keväänä verkkotoimiluvat valtakunnalliselle F-kanavanipulle ja Etelä-Suomessa näkyvälle HD3-kanavanipulle. Molemmissa kanavanipuissa voidaan lähettää HD- ja normaalikanavia, joissa käytetään DVB-T2-standardia ja MPEG4-pakkaustekniikkaa.

Anvia lähettää kanavat Digitan mastoista ja kanavat saa näkyviin nykyisillä antenneilla. Vastaanotto vaatii kuitenkin uuden DVB-T2 -digiboksin tai -television.

Kommentit

Yksi kommentti

  1. nimetön.. kirjoitti 19.1.2011 kello 9:38

    Anvia alkaa olla valmis varsinaiseen lähetystoimintaan, samoin Dna on jo valmis. Mutta kun ei Anvialla ole niitä ohjelmatoimijoita kun ei tunnu Liikenne- ja viestintäministeriö ole vieläkään päättänyt keille ne ohjelmatoimiluvat annetaan. Niin ja ei niitä uusia boksejakaan ole vielä markkinoilla. Tässä alkaakin eräillä tahoilla tulla pikkasen kiire jos meinaavat että helmi-maaliskuussa alkaisi lähetystoiminta.

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+