Elisa Viihde ongelmissa

4.1.2011    

ElisaElisalla on ongelmia Viihde-palvelunsa kanssa. Ongelmat vaivaavat kaapeliverkkoon myytävää Elisa Viihdettä, jonka vuoksi Elisa on vähentänyt palvelun myyntiä kaapeliverkkoon ja myy mieluummin ADSL-yhteydellistä palvelua. Esimerkiksi tilattu elokuva tai omat tallenteet eivät välttämättä näy ollenkaan kaapeliverkon alhaisen yhteysnopeuden vuoksi.

Elisa havaitsi ongelmat syksyllä Joensuussa. Elisa onkin lisännyt ongelman korjaamiseksi kaapeliverkkonsa tiedonsiirtokapasiteettia jo Joensuussa, Jyväskylässä ja pääkaupunkiseudulla. Tammikuussa Elisa parantaa Tampereen verkkoa.

Kuluttajaviraston mukaan asiakas voi vedota virheeseen ja vaatia hyvitystä tai kaupan purkua, ellei tuote toimi luvatulla tavalla. Elisa kertookin hyvittävänsä kuukaudet, jolloin ongelmia on esiintynyt. Kuluttajavirasto ei ole myöskään tyytyväinen Elisa Viihteen markkinointiin, koska sitä on markkinoitu laajalla tallennuskapasiteetilla. Tallennus on kuitenkin onnistunut vain tv:n peruskanavilta, jota ei ole kerrottu markkinoinnissa riittävän selvästi.

Kommentit

4 kommenttia

 1. Simo kirjoitti 4.1.2011 kello 23:03

  ”…Elisa havaitsi ongelmat syksyllä Joensuussa…”

  Ihan niin suurta tuubaa kun rööristä vaan mahtuu tulemaan!!

  Jos käy tuolla ELISA Viihteen keskustelusivulla (http://palsta.elisa.fi/index.php/board,23.0.html) niin saapi todellisemman kuvan tästä(kin) asiasta. Ongelmia tänä Viihde -palvleun kanssahan on ollut ihan siitä lähtien kun se lanseerattiin. Kaiken lisäski ongelmat ovat ollet niitä samoja, joita nyt väitetään ”löydetyn” vasta viime syksynä eli kapasiteettipula ja laitteistojen toimimattomuus.

 2. nimetön kirjoitti 5.1.2011 kello 1:49

  Mä en ylipäätään ymmärrä koko Elisa Viihteen kaapeliversion konseptia, siis kun Elisa Viihde on ADSL-versiossa puhtaasti IPTV, mutta kaapeliversiossa se boksi hakeekin kanavat kaapeliverkosta eikä toimikaan IPTV:nä, tosin vaikka se toimisi IPTV:nä, niin mitä mieltä on koko kaapeliversiossa muutenkaan, koska jos asiakkailla on jo kaapelitv niin miksi ei voisi samantien tilata kanavat kaapelitv-pakettina?

  Eli siis toi kaapeliversio on vain pelkkä dvb-c boksi joka on naamioitu IPTV-boksiksi, eikä edes sisällä omaa kiintolevyä (Elisa Viihteessä ei voi tallentaa verkkoon maksukanavia, toisinkuin kilpailijoilla). Asiakkaiden kannattais hankkia ihan oikea tallentava DVB-C boksi niin saisivat tallentaa myös maksukanavia.

  Jos minä hankkisin IPTV-palvelun, kallistuisin Maxivisionin puoleen tai odottaisin että mitähän uutta Dnan ja Welhon fuusion jälkeen Dna tarjoaisi tuolla IPTV-rintamalla, toiveita ainakin on sinne suuntaan laitettu.

 3. Tomi kirjoitti 5.1.2011 kello 8:39

  Maxivisionissakaan/kilpailijoillakaan ei taida enää pystyä tallentamaan maksukanavia samasta syystä kuin viihteessä mikäli tallennus tapahtuu tarjoajan palvelimelle.

  IPTV:nähän tulee Viihteessä kaikki maksukanavat sekä tilauselokuvat yms. Tuleeko ADSL versiossa todellakin kaikki kanavat peruskanavia myöten IPTV:nä ?

  ”Ihan oikealla DVB-C” boxilla ei pysty käyttämään viihdettä eikä katsomaan elisan iptv pohjaisia palveluita.

  Ongelmia elisalla on seka verkon kapasiteetissä että laitteistossa. Jos olohuoneen joutuu järjestelemään uusiksi että tämä muovinen digiboxi löytää kanavat niin se on jo aika naurettavaa …

 4. nimetön. kirjoitti 5.1.2011 kello 16:02

  ”Maxivisionissakaan/kilpailijoillakaan ei taida enää pystyä tallentamaan maksukanavia samasta syystä kuin viihteessä mikäli tallennus tapahtuu tarjoajan palvelimelle.”

  Väärin, kyllä pystyy verkkoonkin. Ainakin Maxivision antaa tallentaa verkkoon lähes kaikki maksukanavatkin, ainoat poikkeukset on MTV3 kanavapaketti ja Canal+ kanavat mutta kaikki muut maksukanavat voi tallentaa verkkoon. Kilpailijoilla voi sitten olla toinen juttu, ja luulisin että Sonera nyt on niin nihkeä ettei sillä voi tallentaa mitään.

  ”IPTV:nähän tulee Viihteessä kaikki maksukanavat sekä tilauselokuvat yms. Tuleeko ADSL versiossa todellakin kaikki kanavat peruskanavia myöten IPTV:nä ?”

  Tulee ainakin Maxivisionissa, vaikka siinä käytetäänkin hybridiboksia, niin peruskanavat tulee myös IPTV:n kautta.

  ”“Ihan oikealla DVB-C” boxilla ei pysty käyttämään viihdettä eikä katsomaan elisan iptv pohjaisia palveluita.”

  Mutta miksi pitäisi pystyä käyttämään Viihdettä kun palvelut on kuitenkin samat kaapelissa ja Viihteessä (itseasiassa kaapelissa on kuitenkin vielä vähän paremmat paketit kuin Viihteessä)?? Ja mitä tulee tilausvideoihin niin Elisan kannattaisi ottaa mallia Welhosta joka aikoo tuoda tilausvideopalvelun joka toimii myös DVB-C boksilla.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+