Neloselta tulossa uudet 4 Perhe ja 4 Maailma -kanavat

12.1.2011    

NelonenTelevisiokanavien numerointi muuttui antenniverkossa eilen 11.1.2011. Muutoksen jälkeen kanavalistalle ilmestyi myös 4 Perhe ja 4 Maailma -kanavat. Uudet kanavat löytyvät kanavapaikoilta 50 ja 51, mutta ne eivät vielä lähetä ohjelmaa. Samalla myös kanavapaikalta 49 löytyvän Kinotv-kanavan nimeksi muuttui 4 Kino.

Myös helmikuussa aloittava 3D-TV -kanava löytyy jo nyt antenniverkon kanavalistalta.

Nähtäväksi jää mihin kanavanippuun nämä kanavat aiotaan lisätä. Mahdollisesti nämä uudet kanavat tulevat kuulumaan Anvian uusiin F- tai G-kanavanippuihin, sillä Nelosen omistava Sanoma Television Oy haki ohjelmistolupia ainakin F-kanavanippuun.

Uusi F-kanavanippu on valtakunnallinen ja alueellisen G-kanavanipun näkyvyysalue ulottuu lännessä Hankoon ja Salon itäpuolelle, pohjoisessa Hyvinkäälle ja Mäntsälään sekä idässä Porvooseen. Anvian uusissa kanavanipuissa täytyy käyttää DVB-T2 -standardia ja MPEG4-pakkausta, joten niiden katsomiseksi täytyy hankkia DVB-T2 -televisio tai digiboksi.

Kommentit

6 kommenttia

 1. nimetön.. kirjoitti 12.1.2011 kello 10:45

  Toi kummastutti muakin, tosin 4 Maailma tulee kanavanippuun E koska LVM (Liikenne- ja viestintäministeriö) myönsi sille toimiluvan juuri siihen nippuun eli siitä on ihan ”mustaa valkoisella” eli se LVM:n syyskuinen tiedote. Tuo 4 Perhe taas täysin mysteeri, telkkarini voi olla väärässä mutta se infoaa että 4 Perhe olisi kanavanipussa E myöskin.

  Ja kun ei tuo LVM ole vieläkään julkistanut niitä F-nipun ohjelmistolupien saajia.

  Toivottavasti eivät nyt mene muuttamaan 4 Kinoa eli entistä KinoTV:tä joksikin tynkäkanavaksi (tyyliin Voice/Viisi), niitä tynkäkanavia on ihan tarpeeksi jo antenniverkossa.

 2. nimetön.. kirjoitti 13.1.2011 kello 19:41

  Nyt on ainakin jo Sanoma Entertainmentin sivuilla tietoa asiasta:

  http://www.sanomaentertainment.com/uutiset/2011/01/13/nelonen-media-kasvattaa-kanavatarjontaansa

  Sitä vaan ei kerrota että miten antenniverkossa käy KinoTV:n, tai siis nykyään Nelonen Kinon, eli joutuuko se jakamaan ohjelma-aikansa ja toimilupansa Nelonen Perheen kanssa..olisi sääli jos taas saataisiin yksi uusi rampakanava, kuten esim. MTV Finland/Nickelodeon, MTV3 Leffa/MTV3 Juniori sekä Voice/Viisi parien kanssa, noissa kaikissa pareissa käytetään jaettua toimilupaa.

  Voi olla edessä kenties siirtyminen IPTV-katseluun jos noissa todella jaetaan toimiluvat tuolla tavalla. Tietääkseni Nelonen Perhe ei saanut itsenäistä toimilupaa viime kierroksella kun haussa oli lisäluvat A, B, C ja E nippuihin viime syksynä.

 3. nimetön.. kirjoitti 15.2.2011 kello 10:32

  Ja niinhän siinä sitten kävi kuten pelkäsin eli Nelonen Kino muutttuu 1.3. alkaen antenniverkossa ”tynkäkanavaksi” lähettäen ohjelmaa klo 19-04 nykyisen klo 10-04 sijasta, tämä siksi että se jakaa kanavatoimiluvan ja kapasiteetin uuden Nelonen Perhe-kanavan kanssa. Sopisi kyllä Nelosenkin miettiä että mitä mieltä on tuollaisessa kun noita tynkäkanavia on riittämiin ja kansa haluaisi viimeinkin antenniverkkoon 24H laatukanavia eikä mitään kaapelista typistettyjä versioita.
  Mun tietolähteeni on Plustv:n uudistetut sivut joista asia kävi selville.

 4. Jouni Ojanperä kirjoitti 17.7.2011 kello 15:02

  Eilen 16.7.2011 tuli ohjelma ”Vapaata riistaa” . Esitetäänkö k.o. jaksoa uusintana ja jos niin koska?
  T: Jouni Ojanperä

 5. Digilelujen Jani kirjoitti 17.7.2011 kello 21:54

  > Eilen 16.7.2011 tuli ohjelma “Vapaata riistaa” . Esitetäänkö k.o. jaksoa uusintana ja jos niin koska?

  Uusintoja voi etsiä netin ohjelmatietosivustoilta, esimerkiksi telkku.com:sta.

 6. nimetön. kirjoitti 18.7.2011 kello 19:33

  Tuo Nelonen Maailman Vapaata riistaa, taitaa olla sellainen sarja että niitä jaksoja ei uusita vaan joka päivä tulee uusi jakso. Meinasin tuossa kaivella tuon Jounin avuksi noita uusintoja mutta kappas, niitä ei vain ole.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+