WizOTT – Android-pohjainen mediatoistin Beyonwiziltä

20.1.2011    

BeyonwizBeyonwiz on tuomassa markkinoille WizOTT-mediatoistimen, joka on rakennettu puhelimista tutun Android-käyttöjärjestelmän päälle. WizOTT-mediatoistimesta löytyy tuki 1080p-resoluution HD-videoille ja myös esimerkiksi sub- ja srt-muotoiset tekstitykset toimivat laitteessa. Mediatoistimesta löytyy HDMI-liittimen lisäksi verkkoliitin sekä kaksi USB-liitintä. Äänen saa ulos laitteesta optisesti tai 2-kanavan analogisista liittimistä.

Android-käyttöliittymän käyttö tekee laitteesta todella mielenkiintoisen ja laajennettavan. Laitteen mukana tulee valmiiksi asennettuna muun muassa nettiselain, sähköpostiohjelma, YouTube, IMDB, sähköisten kirjojen lukuohjelma ja Muzee-ohjelma, joka mahdollistaa tuhansien TV- ja radiokanavien suoratoiston. Myös lähiverkossa tai USB-massamuisteilla olevien videoiden, kuvien ja musiikin toisto-ohjelmat kuuuluvat luonnollisesti mukana tulevien ohjelmien listaan. Mediatoistimesta löytyy myös internetvideo -ominaisuus, jolla voi katsella tuhansia suosittuja videoita päivittäin päivittyvältä listalta. Videoita voi selata listalta ja erilaisiin kategorioihin kuuluvat videot voidaan hakea automaattisesti videosyötteiden avulla.

Laittessa voidaan käyttää myös widgettejä, joilla voidaan tuoda esimerkiksi kello tai säätiedot työpöydälle. WizOTT-laitteeseen voidaan luonnollisesti asentaa lisää puhelimistakin tuttuja Android-sovelluksia ja widgettejä.

Nettikäyttö

Laite liitetään verkkoon verkkokaapelilla tai erikseen ostettavalla USB-liitäntään liitettävällä WLANilla. Lähiverkossa olevia videoita, musiikkia tai kuvia pääsee käyttämään Samban tai NFS:n kautta. Laitteen mukana tuleva kaukosäädin ei ole välttämättä paras tapa nettiselailuun, joten laitetta voi käyttää myös erikseen hankittavalla langattomalla näppäimistöllä ja hiirellä.

Laitteen nettiselain ei tällä hetkellä tue Flashiä, joten esimerkiksi monien videopalveluiden Flash-videot eivät toimi selaimella. Sigma Design on kuitenkin tuomassa huhtikuussa saataville Flashiä tukevan kehitystyökalun, jonka jälkeen Beyonwiz aikoo lisätä Flash-tuen laitteen selaimeen.

Lisää ohjelmia

Mielenkiintoinen laitteesta löytyvä ohjelma on Muzee, joka mahdollistaa noin viidentuhannen televisiokanavan ja kahdenkymmenentuhannen radiokanavan suoratoiston. Toinen mielenkiintoinen ohjelma on Aldikon e-kirjojen lukuohjelma, joka mahdollistaa kirjojen lukemisen televisioruudulta. Laitteesta löytyy myös muun muassa YouTube-videoiden toisto-ohjelma, IMDB:n elokuvatietojen katseluun tarkoitettu ohjelma ja myös torrenttien latausohjelman voi asentaa WizOTT-laitteeseen. Toivottavasti myös muun muassa Spotifyn ja TVkaistan Android-sovellukset toimivat Beyonwizin WizOTT-laitteessa.

Android-laitteisiin on saatavilla myös pikaviestisovelluksia ja sosiaalisen median käyttöön tarkoitettuja ohjelmia, jotka mahdollistavat esimerkiksi Facebookin ja Twitterin käytön WizOTT-mediatoistimella.

Laite on tämän hetkisten tietojen mukaan tulossa myyntiin Suomessa helmikuussa, mutta hinnasta ei ole vielä tietoa. Digilelut tulee julkaisemaan lähiaikoina laitteesta myös käyttökokemuksia ja videoita.

Täältä voi katsoa laitteen esittelyvideon.

Alla on muutamia kuvia laitteesta.

WizOTT käytössä

WizOTT

WizOTT remote

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+