Piraattielokuvien suomenkielisten tekstitysten tekijät lakkoon

19.2.2011    

ElokuvaDivX Finlandin, SubSyndromen ja SubFinlandin sivuilta on mahdollista ladata suomenkielisiä tekstityksiä moniin laittomasti ladattuihin elokuviin ja sarjoihin. Tekstityssivustot päättivät mennä tänään lakkoon, jonka vuoksi uusia tekstityksiä ei ole luvassa ennen maaliskuuta.

Lakolla tekstityssivustot protestoivat Fin-TV -sivuston tapaa poistaa tekijätiedot sivustolla esitettävien elokuvien tekstityksistä. Suositun Fin-TV:n kautta on mahdollista katsoa monia elokuvia ilmaiseksi suomalaisten tekstitysten kera.

”Siis todellakaan sillä ei ole mitään väliä mitä vittua teet, voit itkeä tai tehdä ilmoituksen minusta kaikille, se tekee oloni vain tylsäksi.”, kommentoi Fin-TV:n ylläpito lakkoa.

Kommentit

4 kommenttia

 1. Jay kirjoitti 20.2.2011 kello 1:02

  Fin-Tv laillinen sitten vai? Haistakoo nyt jo v***u. Mikä tämä paska sivu edes on? Työntäkää se piratismi syvälle jonnekin, kiitos.

  ”Lakolla tekstityssivustot protestoivat Fin-TV -sivuston tapaa poistaa tekijätiedot sivustolla esitettävien elokuvien tekstityksistä. Suositun Fin-TV:n kautta on mahdollista katsoa monia elokuvia ilmaiseksi suomalaisten tekstitysten kera.”

  Ilmaiseksi? Maksat vitosen vipin? Onko se ilmaista, haloo?? Vitun idiootit!!! Hienoa uutisointia teiltä 🙂

 2. Digilelujen Jani kirjoitti 20.2.2011 kello 7:49

  > Fin-Tv laillinen sitten vai? Haistakoo nyt jo v***u. Mikä tämä paska sivu edes on?
  > …
  > Ilmaiseksi? Maksat vitosen vipin? Onko se ilmaista, haloo?? Vitun idiootit!!! Hienoa uutisointia teiltä

  Kiitos huonosta palautteesta.
  Jos viitsisit selvittää asiaa, niin huomaisit, että Fin-TV:n kautta voi todellakin katsoa noin 2 000 elokuvaa ilmaiseksi. Maksamalla kerran 5 euron VIP-maksun pääsee vielä käsiksi useampaan elokuvaan.

  Palvelun laillisuutta ei ole selvitetty kunnolla, eikä Digileluilla ole tarpeeksi hyvä lakituntemus, jotta voisimme suoraan väittää palvelua laittomaksi.
  Lain mukaanhan elokuvia ei saa kopioida tai antaa kopioitavaksi, mutta Fin-TV:n tapauksessa elokuvaa ei kopioida vaan se näytetään suoratoiston (streaming) avulla. Tällöin elokuvasta ei tule kokonainsta kopiota omalle koneelle tiedostoon, eikä palvelu tarjoa kokonaisia tiedostoja kopioitavaksi.

 3. Nimetön kirjoitti 20.2.2011 kello 14:04

  ensimmäistä kertaa luin digilelujen uutista.. Uutinen ei sinänsä ollut mikään ihmeellinen ja löytyy sadasta muustakin paikasta, mutta tätä viestiä edeltävä kommenttipalaute toimitukselta oli kyllä parasta, jota on vähään aikaan nhty 😀

 4. Aaveilija kirjoitti 15.3.2011 kello 20:26

  Piraatit menevät ”lakkoon” ajaakseen ikään kuin omia tekijänoikeuksiaan? Siis häh? Ettekö näe tässä mitään ristiriitaista?

  Tai eiväthän amatööritekstittäjät välttämättä kategorisesti piraatteja ole, mutta koska he tehtailevat tekstityksiä laittomasti ladattavissa oleviin ohjelmiin ja elokuviin, niin vähintäänkin voi arvella heidän edesauttavan laittoman lataamisesn yleistymistä entisestään.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+