”Sub- JIM- ja Liv-kanavista todennäköisesti maksullisia”

16.2.2011    

RahaMaksu-tv ei ole Suomessa kovinkaan suosittu, sillä vain noin 25 prosenttia kotitalouksista maksaa kanavista. Muualla Länsi-Euroopassa maksutelevision käyttäjiä on sen sijaan noin 60-90 prosenttia kotitalouksista. Maksu-tv:n katsojamäärät ovat jopa laskeneet Suomessa vuodesta 2008.

Maksukanavia tarjoavan PlusTV:n toimitusjohtaja Jyri Ratia uskoo maksullisuuden lisääntyvän myös Suomessa, jotta televisiotoiminta pysyy kannattavana ja laadukkaana. ”Pidän hyvin todennäköisenä, että esimerkiksi Sub- JIM- ja Liv-kanavista tulee jollain aikavälillä maksullisia”, sanoo Ratia tarkoittaen aikavälillä 1-5 vuotta.

Kommentit

16 kommenttia

 1. Late kirjoitti 16.2.2011 kello 21:32

  Suomessa kaikki kanavat ovat maksukanavia. Mielestäni on outoa, että joutuu kahteen kertaan maksamaan joistain kanavista. Onko muualla Euroopassa näin typerää järjestelmää?

 2. Aki kirjoitti 16.2.2011 kello 21:33

  Olisi mielestäni enemmän uutinen, jos Plustv:n johtaja sanois, että maksutv:llä ei ole tulevaisuutta Suomessa, sillä täällä maksetaan jo tv-lupamaksua.

 3. Jää katsomatta kirjoitti 16.2.2011 kello 21:33

  Ei tykkää. Mutta eipä noita sitten ole pakko katsoa.

 4. Digilelujen Jani kirjoitti 16.2.2011 kello 21:39

  > Suomessa kaikki kanavat ovat maksukanavia

  Jos tarkoitat televisiomaksua, niin kyllä sitä harrastetaan muuallakin.

  Televisiomaksu maailmalla

 5. Jukka kirjoitti 16.2.2011 kello 22:49

  Ehkä tuo maksu-tv innottomuus johtuu siitä että lähes kaikki tv:stä tuleva ohjelma on kuraa.

 6. Junnu kirjoitti 16.2.2011 kello 23:00

  Eikä Suomessa edes tv-maksun perintä ole ”eurooppalaisella” tasolla.

  Muutin englantiin 2007 ja 2 päivää ”sisään muuton” jälkeen oli lappu ovessa, jossa kerrottiin että tässä huoneistossa ei ole tv-lupaa mut telkkari on 🙂

 7. mami kirjoitti 16.2.2011 kello 23:03

  haluaisin itse määritellä mitä kanavoja katson.. tv-lupa pois ja asiakkille mahdollisuus itse valita mitä kanavia katsoo ja maksaa !!!

 8. Jetti kirjoitti 16.2.2011 kello 23:09

  Jyrille vaan terveisiä että muuta maksulliseksi ihan rauhassa. Katsojaluvut eivät nytkään päätä huimaa mutta tiputus niistäkin luvuista tulee olemaan huima kun pistätte hintalapun näille edellä mainituille uusinta/roska-kanaville.

 9. jape kirjoitti 16.2.2011 kello 23:15

  Tehkää maksulliseksi. Ladataan netistä sitten ne ohjelmat mitkä kiinnostaa. Jyri, vedä käteen.

 10. Jake kirjoitti 16.2.2011 kello 23:21

  Eipä noista televisiolupamaksuistakaan suomeen jää senttiäkään: Digitan liikevaihdosta enemmistö tulee juurikin YLE:n televisiolupamaksuista ja Digitahan on ranskalainen yritys. Hienoa Suomi.

 11. Jorrrrrma kirjoitti 17.2.2011 kello 0:33

  Jake hei, TV-lupamaksutulot menevät kyllä lähes 100-prosenttisesti YLE:lle ja pieni osuus lupamaksubyrokratian pyörittämiseen.

  Digita saa tulonsa TV-yhtiöiltä, toki myös YLE:ltä, mutta tämä on murto-osa YLE:n kokonaisbudjetista.

 12. Padi kirjoitti 17.2.2011 kello 1:22

  Jape kirjoitti aikas osuvasti 😀 ja olen ihan samaa mieltä että laittakaa vaan maksulliseks niin eipähän tarvi digiboksia ostaa enään edes näön vuoksi 😀 Kaikki suomen televisiossa tulee muutenkin vuoden tai pari jäljessä ameriikan teeveeseen verrattuna joten ehkäpä on vaan parempi että Jyri kerää kolehtia tulevaisuudessa mäkin kulmalla ja laddataan me vaan kaikki reaaliajassa netistä 🙂

 13. Justjust kirjoitti 17.2.2011 kello 1:47

  Jimit, maikkarit, subit, neloset sun muut ovat mainosrahoitteisia kanavia. Plus TV:t ja vastaavat taas ovat maksukanavia, eli niiden ansaintalogiikka tulee katsojien kuukausimaksuista.

  Siinä vaiheessa kun Jimiltä ja Subilta lopetetaan mainospaikkojen myyminen, niistä tulee maksullisia. Ei yihtään ennen eikä jälkeen.

 14. nimetön.. kirjoitti 17.2.2011 kello 7:10

  ”Jimit, maikkarit, subit, neloset sun muut ovat mainosrahoitteisia kanavia. Plus TV:t ja vastaavat taas ovat maksukanavia, eli niiden ansaintalogiikka tulee katsojien kuukausimaksuista.”

  Plustv ei kylläkään ole mikään kanava vaan maksutv-operaattori antenniverkossa joka myy katsojille katseluoikeuksia tv-yhtiöiden kanaviin. Eihän Welhokaan ole mikään tv-kanava vaan maksutv-operaattori, Plustv toimii samalla tavoin mutta vain erilaisessa verkossa.

 15. Migsu82 kirjoitti 17.2.2011 kello 12:04

  Enpä usko että tuokaan mikään hyvä ratkaisu on, että laitetaan maksullisiksi. Viimeisetkin katsojat kaikkoaa. Kannattaisikohan miettiä kenties ehkä ohjelmiston uudistuista ja vähemmän uusintoja? En tiedä, mutta minusta kuullostaa ainakin suurimmalta syyltä miksi kukaan ei näitä kanavia katso. Vähemmän realityroskaa, enemmän elokuvia, enemmän draamasarjoja, VÄHEMMÄN RUOKAOHJELMIA!!!! ja sun muuta. Itse en ainakaan jaksa katsoa samoja ohjelmia 14 kertaa viikossa…

 16. nimetön kirjoitti 17.2.2011 kello 16:52

  Ei välttämättä vähennä ainakaan realityroskan määrää kanavalla jos kanava muuttuu maksulliseksi. Ainakin Discovery on sellainen kanava että se on alusta alkaen ollut maksullinen, mutta aikoinaan se oli ihan vakavasti otettava dokumenttikanava, nykyään ihan liikaa realitya, oikeastaan koko kanavan formaatti perustuu nykyään realityyn. MTV Finland on toinen esimerkki, alunperin vain mainosrahoitteinen, sitten muuttui maksukanavaksi (toki kaapelissa ”ilmainen”, oikeastaan kanavan maksu piilotettu yhtiövastikkeeseen/vuokraan). Kanavalla on kuitenkin viime vuodet ollut lähes kokonaan realityroskaa.

  Ja vielä pari esimerkkiä, BB24 ja Zone Reality kanavat, pelkkää realityä ja molemmat maksullisia.
  En siis jaksa uskoa että reality vähenisi vaikka muuttuisi maksulliseksi. Mutta sen tiedän että Sun, Jim ja Liv kyllä kaivavat omaa hautaansa jos maksulliseksi muuttuvat.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+