Yle haluaa yhdistää FST5- ja SVT World -kanavat

9.2.2011    

YLEYle haluaa yhdistää oman FST5-kanavan ja ruotsalaisen SVT World -kanavan yhteen kanavaan. Uusi yhdistetty kanava lähettäisi SVT Worldin ohjelmia silloin, kun FST5 ei esitä omaa ohjelmaa. Yhdistetyn kanavan toiminta alkaa 1.9.2011, jos valtioneuvosto myöntää sille toimiluvan.

Uuden kanavan FST5-ohjelmat näkyisivät edelleen koko maassa, mutta SVT Worldin ohjelmat näkyisivät antenniverkossa vain noin 3,5 miljoonalle asukkaalle Etelä-Suomessa sekä rannikolla. Muualla maassa kanavaa voisi seurata kaapeliverkkojen kautta. SVT Worldin ohjelmien rajoittuneempi peitto johtuu Kopioston kanssa neuvotellusta sopimuksesta.

Muutos mahdollistaisi SVT World -kanavan ohjelmien katsomisen ilmaiseksi. Aiemmin SVT World -kanavan katsomiseen on vaadittu maksukortti. Muutos toisi myös säästöjä, kun Yle voisi käyttää taajuuskapasiteettiaan aiempaa tehokkaammin.

Kommentit

Yksi kommentti

  1. mattii,ahola1@1hotmail.com kirjoitti 31.8.2011 kello 10:14

    En ole saanut kotimisia elokuia naymaan jostain syysta matti

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+