Anvia valmis aloittamaan teräväpiirtolähetykset

11.3.2011    

AnviaAnvia on valmis aloittamaan HD-lähetykset heti kun kanavat haluavat aloittaa toimintansa. Anvian teräväpiirtoverkon lähettimet sijaitsevat Digitan tv-asemilla ja se kattaa yli 60 prosenttia kotitalouksista. Anvian verkon alueella asuu lähes 3,4 miljoonaa suomalaista ja päälähetysasemat sijaitsevat Espoossa, Tampereella, Turussa, Lahdessa, Jyväskylässä, Eurajoella ja Oulussa. Anvia aikoo todennäköisesti laajentaa lähetysverkkoaan tulevaisuudessa.

”Verkkojen välisessä kilpailussa olemme valinneet strategian, jonka mukaan verkko tulee katsojille mahdollisimman edulliseksi ja vaivattomaksi. Olemme päätyneet sijoittamaan omat lähettimemme olemassa oleville Digitan tv-asemille, jolloin asiakkaiden nykyinen antenni toimii sellaisenaan ja samalla tavoin suunnattuna kuin tähänkin saakka. Uutta antennia ei tarvita, jos nykyiset antenni-tv-verkon kanavat näkyvät normaalisti peittoalueen päälähetysasemalta”, sanoo Anvia TV:n tekninen johtaja Pekka Korpimies.

Anvian verkkoon kuuluvat valtakunnallinen F-kanavanippu sekä pääkaupunkialueella näkyvä G-kanavanippu. DNA aloitti jo tämän vuoden alussa antenniverkon teräväpiirtolähetykset omilla kanavanipuillaan.

Kommentit

4 kommenttia

 1. nimetön kirjoitti 11.3.2011 kello 23:06

  Niinpä. Itse verkko olisi nyt valmis mutta LVM edelleen panttaa tietoa kanavista. Milläpäs tuota lähetystoimintaa voi aloittaa kun kanavia ei ole päätetty.. Taitaa tuolla päätöksen pitkittämisellä olla jotain tekemistä tulevien eduskuntavaalien kanssa, en tosin tiedä mitä.

 2. A S kirjoitti 12.3.2011 kello 20:16

  Jos olen oikein laskenut, niin ministeriön on televisio- ja radiotoimintalain mukaan annettava ohjelmistotoimiluvat viimeistään huhtikuun puolivälissä eli normaalit kuusi viikkoa plus erikoissyistä kuusi kuukautta hakemusten jättämisestä.

 3. Digilelujen Jani kirjoitti 12.3.2011 kello 22:08

  Onkohan siellä ollut ”huonojen” kanavien hakemuksia liikaa, vai mistähän päätösten pitkittyminen mahtaa johtua? Muiden kanavanippujen saajat on ilmoitettu yleensä aika nopeasti.

 4. nimetön kirjoitti 13.3.2011 kello 3:45

  ”Onkohan siellä ollut “huonojen” kanavien hakemuksia liikaa, vai mistähän päätösten pitkittyminen mahtaa johtua? Muiden kanavanippujen saajat on ilmoitettu yleensä aika nopeasti.”

  Hyvä kysymys. Olisi hauska myös tietää millä perusteella ne olisivat LVM:n mielestä ”huonoja” kanavia, sen mitä syksyllä julkaistun ilmoituksen mukaan katseli hakijoiden nimiä niin luvassa olisi pikemmin hyviä kanavia, mutta onhan se eri asia mitä kansa ja operaattorit pitää hyvinä kanavina kuin se mitä LVM ajattelee kyseisistä kanavista. 🙂

  Mahdetaankohan muuten G-nipun ohjelmaluvat laittaa uudelleen hakuun kun siihen lupia haki vain kolme hakijaa..

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+