HD-kanavat eivät kiinnosta Suomessa

30.3.2011    

Cable Ready HDFiComin tilastokooste kertoo, että vain kaksi prosenttia Suomen kotitalouksista tilasi teräväpiirtokanavia vuoden 2010 lopussa. Tulos ei ole kovinkaan suuri yllätys, kun tarkastellaan Suomen HD-kanavien tarjontaa. Tällä hetkellä operaattoreilla on yleisesti tarjolla vain noin 10-15 teräväpiirtokanavaa, jotka on usein paketoitu moneen eri maksukanavapakettiin. Suomalaisten operaattoreiden HD-kanavien tarjonta löytyy kätevästi täältä.

Kaikkiaan maksukanavia tilasi viime vuoden lopussa noin 580 000 taloutta ja näiden kanavien osuus television katselusta oli vain seitsemän prosenttia. FiComin tilastokoosteen mukaan myös IPTV-palveluilla on yhtä paljon tilaajia, kuin HD-kanavilla. Noin kaksi prosenttia Suomen kotitalouksista käyttää IPTV-palveluita.

Tilastokooste kertoo myös, että tallentava digiboksi löytyy 46 prosentista kotitalouksista ja kaksi prosenttia käyttää tallennukseen nettipalveluita. Silti vain kuusi prosenttia kaikesta katselusta tapahtuu tallenteiden avulla.

Kommentit

2 kommenttia

 1. nimetön. kirjoitti 30.3.2011 kello 19:12

  Eipä toisaalta mikään ihme. Sekin hidastaa HD-kanavien yleistymistä että millään helpolla keinolla et voi pysyvämmin tallentaa kanavien sisältöä koska esim. siirto tietokoneelle on tehokkaasti estetty tallenteiden Conax-linkityksellä. Se huonontaa tilannetta että monista HD-bokseista on joko jätetty scart pois, tai scartin kautta saa vain huonolla komposiitilla kuvaa ulos. Antennipuolella ei ole tallennus mahdollista tällä hetkellä lainkaan koska ei ole tallentavia hyväksyttyjä HD-bokseja (no itseasiassa ei ole hyväksyttyjä HD-bokseja antennipuolelle lainkaan). Eikä se antenniverkon kanavavalikoimakaan päätä huimaa, vain 4 kanavaa tällä hetkellä.

 2. Joonas Poonas kirjoitti 2.10.2011 kello 16:45

  No ei tietenkään kiinnosta.
  maksavalle kuluttajalle noiden HD-kanavien tallennus yms. on tehty mahdollisimman hankalaksi. Ulkolaiset piraatit työntää toimivaa HD-materiaali ilmaiseksi, joten miksi ihmeessä maksaisin toimimattomasta HD-pelleilystä mitään?
  Maksaisin toki, jos se ei olisi tehty vain hankaloittamaan MAKSAVAN kuluttajan arkea.
  Niin kauan, kunnes nuo pelleily paritukset ja tallennuksien ongelmat jatkuvat, pitäkää tunkkinne, katsotaan sitten laittomasti.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+