Star Warsin ensimmäinen episodi tulee kolmiulotteisena ensi vuonna

5.3.2011    

3DLucasfilm ja Twentieth Century Fox ovat ilmoittaneet Star Wars: Episode I The Phantom Menace (Star Wars: Episodi I – Pimeä uhka) -elokuvan tulevan kolmiulotteisena elokuvateattereihin ensi vuonna. Kolmiulotteiseksi muunnetun elokuvan ensiesitys tulee olemaan 10.2.2012.

Kaksiulotteisten elokuvien muuntaminen kolmiulotteiseksi ei ole aina onnistunut kovinkaan hyvin ja niiden laatu on ollut usein huonompi, kuin 3D-kameroilla kuvattujen elokuvien. Aika näyttää onnistuuko Star Wars -elokuvien muuntaminen 3D-muotoon paremmin.

Kommentit

4 kommenttia

 1. nimetön kirjoitti 5.3.2011 kello 7:44

  Tosiasia on ettei 3D sovi kaikille, esimerkiksi epilepsiaa tai migreeniä sairastaville. Ja tässä 3D-huumassa tuntuu usein olevan se uutuus tärkeämpää kuin itse leffan tarina. Tosin Star Wars on kyllä yksi parhaimmista leffatarinoista mitä on, ihan ekasta viimeiseen osaan asti.

  Onneksi tota Star Wars-saagaa saa yhä myös 2D-versiona dvd:llä ja taitaa löytyä BD:näkin. Mullakin kun on taipumusta päänsärkyihin eikä 3D:n katsominen tekisi kovin hyvää.

 2. Digilelujen Jani kirjoitti 5.3.2011 kello 15:40

  > tässä 3D-huumassa tuntuu usein olevan se uutuus tärkeämpää kuin itse leffan tarina.

  Itse en ole vielä nähnyt oikeasti mukaansatempaavaa 3D-elokuvaa, jonka kolmiulotteisuus olisi saanut aikaan wau-efektin. Pari kokemustani voi lukea täältä ja täältä.
  Kaupassa testatun 3D-television kolmiulotteisuus oli jotenkin mukamas parempi, tosin katseluetäisyys oli noin metri.

  > Tosin Star Wars on kyllä yksi parhaimmista leffatarinoista mitä on, ihan ekasta viimeiseen osaan asti.

  Mielipiteitä on monia. Itse aloitin Episode 1:n katsomisen monen monta kertaa. Välillä nukahdin ensimmäisen puolen tunnin aikana ja välillä sammutin television kesken kaiken, koska elokuva ei oikein innostanut.

  Lapsena (n. 8-10v?) tuli katseltua ainakin yhtä Star Wars -elokuvaa kenties muutamankin kerran, mutten ole ollenkaan varma katsoinko elokuvan silloin kokonaan vai näinkö vain jotain kohtia. Kuolontähteä siinä ainakin räjäytettiin ja jossain jäteroskiksessa oltiin kiipelissä.

  Mutta viime syksynä repäisin ja katsoin kaikki elokuvat läpi. Edelleenkään ne eivät minun suosikkilistallani pääse keskitasoa ylemmäs, mutta onpä tämäkin kulttuurin osa alue nyt hoidettu pois alta.

 3. nimetön kirjoitti 6.3.2011 kello 2:08

  Star Warsin episodi 1 ei ehkä iske kaikkiin mutta mä olen jonkin sortin Star Wars-fani ja ylipäänsä sci-fi fani joten kyllä tuo 1 episodi minuun ainakin uppoaa yhä uudelleen. 🙂

 4. Padawannabe kirjoitti 7.3.2011 kello 18:56

  Vihdoinkin!

  Oon kauhee Star Wars fani, sekä alkuperäset että nää uudemmat on mun mielestä ihan parhaita, vaikkakin täytyy myöntää, että kaikkien ”kovan luokan” fanien halveksima uusi trilogia on musta ehkä pikkasen parempi…

  Onhan tää tommosta Lucasin rahastustaktikointia taas, mutta ilomielin annan sille äijälle rahaa että ton pääsisin näkemään. Oon niin nuori etten edes Sithin kostoa käyny sillon 2005 kattomassa teattereissa, ja tää on nyt mun chance nähdä kaikki toi scifi-ihanuus valkokankaalta, ja vieläpä 3D:nä!

  Jos saan epilepsiakohtauksen, niin ambulanssimiesten täytyy sitten raahata mut pois sieltä katsomosta, mie en vapaaehtosesti lähde!

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+