Ääni- ja tekstipalvelut lisääntyvät tv-ohjelmissa

1.4.2011    

MusiikkiJoissain Ylen ohjelmissa on ollut mukana heikkonäköisiä auttava äänipalvelu, joka lukee koneäänellä tekstitykset. Heikkokuuloisia ja kuuroja varten joissain suomenkielisissä ohjelmissa on ollut mukana tekstitys. Nämä lisäpalvelut tulevat laajenemaan heinäkuussa myös MTV3, Nelonen ja SuomiTV -kanaville.

Ääni- ja tekstityspalvelut auttavat näkö- ja kuulovammaisten lisäksi ikääntyviä ja suomen- tai ruotsin kieltä opiskelevia henkilöitä, kuten maahanmuuttajia. Uusia palveluita ei tule läheskään kaikkiin ohjelmiin, sillä niiden tuottamisen aiheuttamat kustannukset on rajoitettu yhteen prosenttiin yhtiöiden edellisen tilikauden liikevaihdosta.

Kommentit

Yksi kommentti

  1. ***** kirjoitti 1.4.2011 kello 12:38

    Tulee käytettyä suomenkielistä tekstitystä lähes aina kun se on mahdollista vaikka en olekaan heikkokuuloinen. Asun kerrostalossa ja pidän iltaisin TV:n melko hiljaisella. Lisäksi monissa kotimaisissa ohjelmissa puhutaan joskus epäselvästi niin helpottaa siinäkin. Ihan tervetullut palvelu tuo tekstityksien lisääntyminen.

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+