Iltalehden Digiguru ei vakuuta

8.4.2011    

Iltalehti digiIltalehti lupasi kolme viikkoa sitten etsiä vastaukset kodin viihde-elektroniikkaa koskeviin kysymyksiin, joten päätin kokeilla palvelun toimivuutta. Lähetin Iltalehden digigurulle kysymyksen, jolla ajattelin testata palvelun vastauksien laadukkuutta.

Hei, kertoisitteko mitä vaihtoehtoja löytyy kun haluan tallentaa vähintään kahta TV-ohjelmaa samaan aikaan ja ajastukset täytyisi tehdä automaattisesti hakusanojen avulla. Hakusanoja täytyisi olla mahdollista antaa kymmeniä.

Jos esimerkiksi antaisin hakusanan ”Myytinmurtajat”, tallentaisi laite automaattisesti tästä lähtien kaikki myytinmurtajat-ohjelman jaksot.

Millä digibokseilla tai iptv-laitteilla tämä onnistuisi?

Terveisin, Jani

Digiguru ei löytänyt yhtään myynnissä olevaa digiboksia, jolla voi tallentaa ohjelmia automaattisesti hakusanojen avulla. Tietoahan ei toki löydykään suoraan digiboksien valmistajien nettisivuilta, varsinkaan kun ominaisuuden joutuu useimmiten asentamaan boksiin erillisenä sovelluksena.

Suomessa yleisesti myytävistä bokseista automaattisen hakusana-ajastuksen voi asentaa Topfieldin digibokseihin, poislukien CRC-2400 -malli. Hakusana-ajastuksen voi tehdä monilla Topfieldin lisäohjelmilla (TAPeilla), joista suomalaisten keskuudessa suosituin taitaa nykyään olla suomalainen PlasmaEPG.

Hakusanojen avulla tapahtuva automaattinen ajastus onnistuu myös Dreambox-digibokseilla, joita voi ostaa vain parista suomalaisesta nettikaupasta tai suoraan Saksasta.

Digiguru osasi ehdottaa paria IPTV-palvelua, joista löytyy automaattinen hakusanatallennus. Itse en ole päässyt testaamaan Elisa Viihteen hakusanoja, mutta Maxivisionin käyttöönottoa harkitsin vakavasti helmikuussa. Ikävä kyllä Maxivisionin tallenteiden heikko laatu sai minut palauttamaan Maxivisionin takaisin ja jatkamaan tallenteluita Topfieldin digiboksin kanssa.

Kommentit

7 kommenttia

 1. nimetön. kirjoitti 8.4.2011 kello 15:43

  Mitä olen lukenut dvdplazalta niin Maxivisionissa taitaakin nykyään olla 8 Mbps bittinopeus joten kuvanlaatu on parantunut 7.4. alkaen.

  Kanavamäärä on lisääntynyt. Mutta tiputtivat sitten samalla pois kaikki MTV:n musakanavat eli MTV, VH1 ja VH1 Classic sekä niitä uusia MTV-lisäkanavia ei tullut. Myös nickelodeon on tiputettu pois.

  Eli sen minkä voittaa kuvanlaadussa ja valikoimassa muuten, häviää jos sattuu tykkäämään musiikista.

 2. Toni Salomäki kirjoitti 8.4.2011 kello 15:43

  Useamman vuoden Saunavisiota / Elisa Viihdettä käyttäneenä olen siihen kyllä tyytyväinen ja hakusanatkin toimivat ihan hienosti. Pari pientä puutetta niissä kyllä on:

  – Hakusanaan pitää muistaa aina laittaa loppuun * jos vaikka ohjelmatietoihin ilmestyykin joskus joku (K15) niin sitten ohjelma jää tallentumatta ilman tähteä
  – Hakusanan kaveriksi on aina valittava yksi (ja vain yksi) kanava
  – Hakusanojen kaveriksi ei saa mitään muita rajauksia (esim. viikonpäivää tai kellonaikaa), jolloin tietyistä ohjelmista tallentuu viikossa monta kopiota

  Myöskään lisäaikaa ohjelman loppuun ei voi itse lisätä, mutta sitä tulee automaattisesti (ehkä 10 min?).

  Niin ja Elisa Viihteen tyhmin rajoitus on tietysti se, että maksukanavia ei voi tallettaa, mutta se ei taida olla Elisan syytä.

  ps. Voisitkin selvittää miksei esim. MTV3 tai Discovery ei anna tallettaa kanaviaan.

 3. Toni Salomäki kirjoitti 8.4.2011 kello 15:47

  Ai niin sen olisi voinut Elisa Viihteestä mainita että se digiboksi on kyllä surkea, mutta itse en sitä kyllä käytäkään.

 4. Digilelujen Jani kirjoitti 8.4.2011 kello 15:54

  ”Mitä olen lukenut dvdplazalta niin Maxivisionissa taitaakin nykyään olla 8 Mbps bittinopeus joten kuvanlaatu on parantunut 7.4. alkaen.”

  8Mbps kuvanlaatu on ollut jo kauan(?) Maxivisionissa (suorissa lähetyksissä), mutta vaikka se on käytössä, tehdään tallennukset edelleen parin megan laadulla (joka on vieläpä huonompi, kuin suoran lähetyksen 2Mbps -asetus).

  Olen myös keskustellut Maxivisionin edustajan kanssa tallennuslaadusta, eikä sitä ole viime aikoina (testini jälkeen) parannettu.

  On mahdollista, että HD-kanavien tallennusten laatu on parempi, kuin SD-kanavien.

 5. Digilelujen Jani kirjoitti 8.4.2011 kello 15:56

  ”Voisitkin selvittää miksei esim. MTV3 tai Discovery ei anna tallettaa kanaviaan”

  Laitanpa tämän työlistalleni ja yritän selvitellä asiaa.

 6. nimetön. kirjoitti 8.4.2011 kello 21:55

  Digilelujen Jani kirjoitti:
  ”8Mbps kuvanlaatu on ollut jo kauan(?) Maxivisionissa (suorissa lähetyksissä), mutta vaikka se on käytössä, tehdään tallennukset edelleen parin megan laadulla (joka on vieläpä huonompi, kuin suoran lähetyksen 2Mbps -asetus).

  Olen myös keskustellut Maxivisionin edustajan kanssa tallennuslaadusta, eikä sitä ole viime aikoina (testini jälkeen) parannettu.”

  Tarkoitin juuri tallenteiden laatua ja sain sen käsityksen lukemastani että niiden laatua olisi parannettu, joku tuossa ketjussa kirjoitti niin että ymmärsin siten asian:

  http://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?s=a914768d504ccaecc4243d3b37456e80&t=74730&page=9

  Itselläni ei ole Maxivision-palvelua joten en osaa sanoa tuohon juuta enkä jaata varman faktan kannalta.

 7. nimetön. kirjoitti 11.4.2011 kello 22:05

  Näköjään taisin ymmärtää väärin, eli että ei se kuvanlaatu tallennuksissa ole sittenkään vielä parantunut. Tuo eräs kommentti dvdplazalla vain antoi vähän ymmärtää että nyt olisi tullut parannusta mutta eipä se pidäkään paikkansa.

  Toisaalta eipä sillä väliä, koska ovat poistaneet joitain merkittäviä kanaviakin, mm. musiikkikanavat on lähes kaikki poistuneet valikoimista joten myös multa jää tuo Maxivision hankkimatta toistaiseksi eikä siihen auta mikään kuvan laadun parannus jos hyviä kanavia poistuu.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+