Kännykkätelevisio lopettaa Hollannissa

17.4.2011    

Mobiili-TVHollanti on päättänyt lopettaa DVB-H -mobiilitelevisionsa kesäkuussa liian pienten käyttäjämäärien vuoksi. Mobiilitelevisiolla on ollut Italiassa vain noin 40 000 käyttäjää, jotka ovat katsoneet ohjelmia keskimäärin 9 minuuttia päivässä.

Suomessakin on viime päivinä keskusteltu mobiilitelevision tulevaisuudesta. Digita haluaisi jakaa mobiilitelevision taajuudet uudelleen DVB-T2 -tekniikalle, mutta mobiili-TV -palveluita myyvä DNA vastustaa ajatusta. DNA on myynyt tuhansia sopimuksia kahden vuoden sopimuksilla, eikä niiden toimintaa ei voi lopettaa kesken kaiken.

DVB-T2 -tekniikkaa voitaisiin käyttää myös mobiilitelevisiokanavien välittämiseen, mutta tekniikkaa tukevia mobiililaitteita ei vielä löydy markkinoilta. Digitan liiketoimintajohtaja Kari Risbergin mukaan laitevalmistajat kuitenkin harkitsevat DVB-T2 -mobiililaitteiden valmistuksen aloittamista.

Italian mobiilitelevisiota ylläpitävä Telecom Italia on päättänyt lopettaa lähetykset, joten Suomi on ainoa Eurooppalainen maa, jossa DVB-H lähetykset jatkuvat edelleen.

Kommentit

Yksi kommentti

  1. nimetön. kirjoitti 17.4.2011 kello 7:55

    Dnan ehkä kannattaisi keskeyttää uusien sopimuksien myyminen siksi aikaa että tilanne selkeytyy ja LVM tekee päätöksen mitä tuolle D-kanavanipulle tehdään. Tai ainakin alkaa 2 vuoden sopimusten sijasta myymään toistaiseksi voimassa olevia soppareita jotka voi irtisanoa kuukauden irtisanomisajalla kuten muutkin toistaiseksi voimassa olevat sopimukset.
    Olisi nimittäin todella ikävää sekä Dnan että asiakkaiden kannalta että jo tehtyihin sopimuksiin tulisikin yhtäkkinen loppu kun Digita jonain päivänä päättää että lähetykset lopetetaan.

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+