MTV3 HD tulee tarjoamaan oikeaa teräväpiirtoa

5.4.2011    

MTV3MTV Oy sai viime viikolla Valtioneuvostolta ohjelmistoluvan MTV3 HD -teräväpiirtokanavalle. Nyt on selvinnyt, että MTV3 HD -kanavan tarjonta tulee olemaan pääosin aitoa HD-ohjelmaa jo tämän vuoden loppuun mennessä.

”Tulemme aloittamaan ylös-skaalatulla versiolla, mutta varsin pian myös ensimmäiset natiivi-HD sisällöt tulevat kanavalle. Tavoitteena on, että vuoden 2011 loppuun mennessä suurin osa kanavan sisällöstä perustuisi natiivi-HD -kuvanlaatuun”, sanoo MTV Oy:n maksutv:n jakelujohtaja Juha Mustonen.

Kanava aikoo esittää myös F1-kisat natiivilla HD-laadulla myöhemmin kauden aikana. ”Edelliseen viitaten, alussa myös F1 sisältö on ylös-skaalattua, mutta siirrymme myös tuon osalta jollakin aikataululla kauden aikana käyttämään natiivi-HD -laatua. Todennäköisesti kuitenkin vasta syksyn osa-kilpailujen yhteydessä”, sanoo Mustonen. MTV3 HD -kanava tullee saamaan myös monikanavaäänet, sillä 5.1-kanavainen äänijärjestelmä on myös rakenteilla.

MTV3 HD -kanava pyritään saamaan antenniverkon lisäksi myös muiden jakeluverkkojen operaattoreiden tarjontaan mahdollisimman nopeasti.

Kommentit

5 kommenttia

 1. Olli kirjoitti 5.4.2011 kello 8:46

  Onko tämä tulossa maksulliseksi vai ilmaiseksi kanavaksi?

 2. Digilelujen Jani kirjoitti 5.4.2011 kello 9:18
 3. nimetön. kirjoitti 5.4.2011 kello 9:22

  ”Onko tämä tulossa maksulliseksi vai ilmaiseksi kanavaksi?”

  Ainakin Maikkarin tekstitv:ssä viime viikolla oli tieto että tuo kanava olis maksullinen. Tai ei suoranaisesti maksukanava mutta menee kortin taakse kumminkin ja onhan se katselukorttikin maksullinen joten tavallaan siis maksullinen silti.

  Ikävä kyllä viime viikolla myönnetyistä uusista toimiluvista lähes kaikki meni tavalla tai toisella maksullisille kanaville, joko aidoille maksukanaville tai sitten muuten kortin vaativille, mukana mm. Nelonen HD ja Yle HD. Ja ainoat jotka tulee näkymään kokonaan ilman korttia on tavallisen tarkkuuden kanavat France 24 (ranskalainen mutta englanninkielinen uutiskanava) ja Radio City TV. Yksikään HD-kanava ei siis tule näkymään ilman korttia. Suurin osa uusista tulevista tavallisen tarkkuuden kanavistakin tulee vaatimaan kortin, koska ovat oikeita maksukanavia.

  Ahneus se vaan lisääntyy..ikävä kyllä. 🙁

 4. Digilelujen Jani kirjoitti 5.4.2011 kello 12:40

  > Ahneus se vaan lisääntyy..ikävä kyllä

  Ei maksukanavien maksullisuus olisi huono asia, jos kanavilta vain tulisi oikeasti maksun edestä katsottavia ohjelmia ja jos tekniikka toimisi.

  Tällä hetkellä esimerkiksi MTV3:n ja Nelosen maksukanavien sisältö on ainakin minun mielestäni suurelta osin pelkkää paskaa

 5. nimetön. kirjoitti 5.4.2011 kello 21:21

  ”Ei maksukanavien maksullisuus olisi huono asia, jos kanavilta vain tulisi oikeasti maksun edestä katsottavia ohjelmia ja jos tekniikka toimisi.”

  Kyllä, hyvistä ja laadukkaista kanavista voi tosiaankin vähän maksaakin.

  ”Tällä hetkellä esimerkiksi MTV3:n ja Nelosen maksukanavien sisältö on ainakin minun mielestäni suurelta osin pelkkää paskaa”

  Olen täysin samaa mieltä, juuri siksi sanoinkin että ahneus lisääntyy. 🙂 Ilmaiseksi kyseisiä kanavia voi katsoa, joskus, mutta ei maksullisena. Maikkaria en ole katsonut kuukausiin, Neloselta tulee lähinnä vain jotain yksittäisiä ohjelmia jotka on hyviä (oma mielipide huom!), ne onkin Disneyn tuottamia joten se selittää ja sitten jotain ”tiede”-dokumentteja. Muut ohjelmat lähinnä roskaa.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+