Sonera ostaa Turun Kaapelitelevision

27.4.2011    

SoneraSonera ostaa Turun Kaapelitelevisiosta 92 prosentin osuuden ja nousee samalla Suomen toiseksi suurimmaksi kaapelioperaattoriksi. Soneralla on kaupan jälkeen noin 320 000 televisioasiakasta ja yhtiö aikoo rakentaa Turusta televisioliiketoimintansa keskuspaikan.

”TV-liiketoiminnan laajentaminen on nopeiden laajakaistapalveluiden ohella Soneran kuluttajastrategian kulmakiviä, joiden varassa tulevaisuuden liiketoimintaa kehitetään” sanoo Soneran toimitusjohtaja Juha-Pekka Weckström.

Kommentit

3 kommenttia

 1. Jorma kirjoitti 27.4.2011 kello 20:46

  Hah hah hah… SaiPa koki jo viime kaudella, minkälaisen loven Soneran kaapeli-tv-lähetykset tekee seuran budjettiin, ja nyt samasta kokemuksesta pääsee nauttimaan myös TPS ensi kaudella!

  Onneksi olkoon, Turku!

  Tasapuolisuuden nimissä Sonera saisi ostaa kaikkien muidenkin liigakaupunkien kaapeli-tv-yhtiöt…

 2. nimetön. kirjoitti 27.4.2011 kello 21:10

  Just, ja jos Sonera ostais muut kaapeliyhtiöt, sillä olisi monopoli eikä missään enää toimisi kaapeli kunnolla, sitäkö todella haluat?

  Sitäpaitsi ei sellainen edes menisi läpi, onneksi on kilpailuvirasto joka pistäisi kapuloita, ihan aiheestakin, rattaisiin. Monopoleja ei pidä tänä päivänä päästää syntymään. Sonerahan niitä tietenkin haluaisi itselleen, mutta onneksi laki tulee asiassa esteeksi.

 3. Jorma kirjoitti 28.4.2011 kello 11:33

  Soneralla ON paikkakuntakohtaiset monopolit monilla paikkakunnilla, kuten muillakin kaapelifirmoilla.

  Kaapeli-tv -kaapelin vuokraaminen eri ”operaattoreille” ei liene yhtä mielekästä kuin esimerkiksi puhelinpiuhojen kohdalla. Tästä syystä monopoli on ikäänkuin kaapeli-tv:n ”ominaisuus”.

  Toisaalta kaapeli-tv joutuu sitten kilpailemaan DVB-T:n, DVB-S:n ja IPTV:n kanssa.

  Joka tapauksessa mun pointti oli, että Sonera tuhosi SaiPan talouden viime kaudella, ja ensi kaudella tulee tekemään loven myös TPS:n lompakkoon! Eikös olekin ihanaa! Hah hah haa… Melkein käy sääliksi turkulaisia, mutta ei ihan.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+