Teräväpiirron tallennusongelmat ovat kansainvälisiä

6.4.2011    

Wbox HD DVRWbox HD DVR -digiboksilla ei voi tällä hetkellä tallentaa Canal+ Film HD, Canal+ Sport HD ja Silver HD -kanavia. Vika koskee ilmeisesti kaikkia Suomen kaapelioperaattoreita ja sama ongelma aiheuttaa harmaita hiuksia myös Ruotsissa. Wbox HD DVR:ää myydään myös nimellä Humax HDPVR-1000C ja ongelma koskee molempia malleja.

Ilmeisesti näiden kanavien lähetyksessä on jotain erikoista, joka estää tallennuksen ainakin Wbox HD DVR ja Humax HDPVR-1000C -digibokseilla. Näiden kanavien tallennus onnistuu edelleen monilla muilla boksimalleilla.

Keskustelualueiden viestien mukaan Suomen kaapelioperaattorien asiakaspalvelu vastaa ongelmaan liittyviin kyselyihin useimmiten tapansa mukaan, eli huonosti. Usein asiakaspalvelijat eivät ole kuulleetkaan ongelmasta, vaikka monet käyttäjät ovat siitä raportoineet heille. Lisäksi he pyytävät usein palauttamaan boksiin tehdasasetukset ja hakemaan kanavat uudelleen, vaikka käyttäjän mukaan tämä ei ole auttanut muidenkaan ongelmasta kärsivien kohdalla.

Kommentit

3 kommenttia

 1. Luottopakki kirjoitti 17.4.2011 kello 15:16

  Tallennukset wboxilla Canal+ HD -kanavilta onnistuu, jos ottaa kortin pois talennuksen ajaksi. Kortti taas sisään kun katsoo, niin purkaa normaalin mallin mukaan.

  Ongelma näyttää siis olevan, että salauksen purkamisessa on ”jotain” mikä estää tallennuksen.

  Ei tämä mitään oikeasti korjaa, mutta hätäratkaisuna tiedoksi!

 2. Juha kirjoitti 18.4.2011 kello 9:16

  Siis miten tämä toimii ajastusten kanssa? Jos ajastan jonkun leffan sinä aikana kun esim olen töissä niin nappaan kortin pois edellisenä iltana?!?

 3. Urkkipurkki kirjoitti 25.5.2011 kello 16:04

  Humax tallentaa salaamattomana tuon lähetteen. Nyt näiden HD-kikkailujen ja kaikenlaisten turhanpäivästen kuluttajaa rajoittavien toimintojen jälkeen tuo tallennus menee lähetteestä johtuen pieleen.
  Ensimmäinen vinkki ”tallenna ilman korttia” toimii, mutta toimii vaan siihen asti, kunnes kortilla oleva salausavain muuttuu. (n. 1kk välein).
  Syyttävät sormet kannattaa osoittaa Hollywoodin lobbareille, jotka ovat saaneet HD:hen ajettua nuo ylimääräiset salaukset.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+