Teräväpiirtokanavien tallennus aiheuttaa harmaita hiuksia

3.4.2011    

Wbox HD DVRSuomen antenni- ja kaapelioperaattorit osaavat hyvin vaikeuttaa katsojien elämää kaikenmaailman Antenna ja Cable Ready HD -vaatimuksillaan. Näiden vaatimusten lisäksi HD-kanavien tilaajat joutuvat kohtaamaan monia muitakin ongelmia.

Esimerkiksi tällä hetkellä Wbox HD DVR -digiboksilla ei voi tallentaa Canal+ Film HD tai Canal+ Sport HD -kanavia ainakaan Welhon verkossa. Ilmeisesti sama vika koskee myös Silver HD -kanavaa sekä Turun kaapelitelevision verkkoa.

Näiden kanavien tallennus on aiemmin toiminut ja ongelmat ovat ilmeisesti alkaneet maalis-huhtikuun vaihteessa. Welholla on ollut aiemminkin ongelmia joidenkin HD-kanavien tallennusten kanssa.

Päivitys: Sama Wboxin ongelma esiintyy keskustelualueiden viestien mukaan myös ainakin DNA:n, Soneran ja Elisan verkoissa.

Kommentit

8 kommenttia

 1. Tuomas kirjoitti 3.4.2011 kello 12:23

  Sama vika DNA:n verkossa!

 2. eero kirjoitti 3.4.2011 kello 14:19

  Minun Wboxi ei myöskään tallenna nykyisin Silver HD kanavaa. Ostin Wboxin joulukuussa 2010. Aluksi toimi hyvin ja tallenssi kaikki kanavat. Lopetti Silver HD:n tallentamisen tammikuun 2011 alussa. Boxi tallentaa kyllä kaikkia muita kanavia, joita mulla on (Viasat Kultaa, Soneran HD pakettia, MTV Formula HD:tä jne). Olen Soneran kaapeliverkossa. Kaikilla muun merkkisillä boxeilla Silver HD:n tallennus kyllä onnistuu. On testattu! Olen ottanut yhteyttä Welhoon ja he ovat testanneet sitä ja todenneet, että Wboxilla tallennus ei onnistu heilläkään. Ovat kuulema ottaneet yhteyttä ”Digioperointiin”, mutta mitään ratkaisua sieltä ei kuitenkaan ole viasta ei ole saatu. Ei edes tietoa siitä, mistä vika johtuu. Onkohan heillä edes halua korjata ongelmaa?

  Wboxiinhan on kuulemma odetettavissa päivitys
  http://www.digilelut.fi/2011/02/wbox-hd-dvr-teravapiirtodigiboksin-paivitys-odottaa-julkaisua/
  Toivottavasti se ratkaisi ongelman, joka poistaisi tämän salauksen purkuongelman. Sitähän tämä vika ilmeisesti on.

 3. TK kirjoitti 4.4.2011 kello 11:18

  Myös Soneran verkossa sama vika.

 4. eero kirjoitti 4.4.2011 kello 19:55

  Vika ei ole missään verkossa, vaan Wboxissa, joka ei osaa purkaa Silver HD:n salausta. Silverin nykyinen versio on vuodelta 2008. Päivityksiä ei ole jostain syystä tehty. Soneran verkossa Silver HD tallennus toimii mm. muilla digibox merkeillä.

 5. prick kirjoitti 19.4.2011 kello 16:35

  Aika heikkoa toimintaa. Welhon aspan mukaan vika on ollut tiedossa jo huhtiuun alussa, mutta mitään konkreettista ratkaisua tilanteeseen ei ainakaan viime viikolla osanneet sanomatalon myymälässä tarjota.

  Welho myy laitetta joka ei toimi luvatulla tavalla. Mitäköhän kuluttaja-asiamies asiasta tuumaa.

 6. Urkkipurkki kirjoitti 25.5.2011 kello 16:19

  Vika on salauksessa. Painetta vaan operaattorien ja jakelijoiden suuntaan, siellä se ongelma pesii. Purkki toimii kuten sen pitääkin.

 7. APS kirjoitti 3.6.2011 kello 9:58

  Panasonic VT20 ei myöskään tallenna Siver HD:ta welhon verkossa (ex. HTV), tallensi vielä pari viikkoa sitten. Saanko rahat takaisin?

 8. APS kirjoitti 5.11.2011 kello 20:28

  Eikä kotimaiset HD-kanavatkaan tallennu, ei luulis olevan tekjänoikuksista kiinni…

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+