Yle HD -teräväpiirtonakanava aloittaa lähetykset ehkä 2.5.2011

30.4.2011    

YLEUusimman huhun mukaan Yle HD -kanava voisi aloittaa lähetyksensä jo ensi viikon maanantaina 2.5.2001. Huhun mukaan neuvottelut teräväpiirtosignaalin jakelusta ovat edelleen kesken operaattorien kanssa, mutta lähetykset voisivat kuitenkin alkaa mahdollisesti jo ensi maanantaina.

Kommentit

5 kommenttia

 1. Dippikauha kirjoitti 30.4.2011 kello 13:22

  Hyvässä lykyssä eräs nimeltä mainitsematon Elisa tulee veloittamaan YLE:n lähetyksien katselemisesta kaapelikorttimaksun verran.

 2. nimetön. kirjoitti 30.4.2011 kello 20:31

  Ei vain Elisa vaan Yle HD tulee olemaan maksullinen kaikkien operaattoreiden kautta katseltuna. Tai ei varsinaisesti maksullinen mutta maksaahan se pelkkä korttikin jotain. Eli ilmaiseksi et voi katella Yle HD:ta mitään kautta.

  Myös Nelonen HD ja MTV3 HD tulee ainakin antenniverkossa olemaan korttikanavia. Tosin kuka viitsii katsoa jotain Nelosen skaalattua kuvaa maksua vastaan, kun telkkarikin voi hoitaa sen tavallisen Nelosen skaalauksen. Sama kuvalähdehän noilla loppujen lopuksi on.

 3. Nimetön kirjoitti 2.5.2011 kello 19:00

  YLE HD on siirtovelvoitteen (must carry) alainen kanava, joten se näkyy myös kaapeli-tv-verkossa. Kaapelitalouksissa kanavan katseluun vaaditaan Cable HD Ready -merkitty vastaanotin ja salauksenpurkukortti. YLE HD -kanava on katsojalle myös kaapeli-tv-verkossa maksuton.

 4. nimetön. kirjoitti 3.5.2011 kello 2:00

  ”YLE HD on siirtovelvoitteen (must carry) alainen kanava, joten se näkyy myös kaapeli-tv-verkossa. Kaapelitalouksissa kanavan katseluun vaaditaan Cable HD Ready -merkitty vastaanotin ja salauksenpurkukortti. YLE HD -kanava on katsojalle myös kaapeli-tv-verkossa maksuton.”

  Pitää paikkansa se että Yle HD on siirtovelvoitteen alainen niin antenni- kuin kaapeliverkossa (kaapelissa ainakin heinäkuuhun asti). Silti se ei näy missään kaapeliverkossa vielä edes kortilla. Toisaalta voidaan kyseenalaistaa voiko siirtovelvoitteen alainen kanava olla ylipäätään kortin takana.
  Ja meneehän siitä itse katselukortistakin kuukausimaksu, vaikka ei nyt, mutta myöhemmin kuitenkin alkaa mittari raksuttaa siinäkin joten voidaankin kysyä että onko kyseinen kanava aidosti maksuton. Mun mielipide on että ei, jos siihen tarvitaan kuukausimaksullisia kortteja vaikka varsinaista tilausmaksua ei menisikään.

 5. Nimetön kirjoitti 4.5.2011 kello 16:55

  Ilmoittivat asiakaspalvelusta, että ei näy elisan kaapeliverkossa YLE HD ainakaan vielä. Kuulemma neuvottelut kesken. Kiitos Elisa!

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+