Ensimmäiset Antenna Ready HD -digiboksit hyväksytty

3.5.2011    

SamsungSamsung on saanut ensimmäisenä laitevalmistajana Antenna Ready HD -hyväksynnät joillekin digibokseilleen. Antenna Ready HD -hyväksytyillä laitteilla voi katsoa antenniverkon teräväpiirtolähetyksiä.

Samsungin BD-D6900N -mallissa on yksi viritin, eikä se sisällä kiintolevyä. Tallennus onnistuu BD-D6900N -mallilla kuitenkin ulkoiselle kiintolevylle. Muissa malleissa on kaksi viritintä (HD Twin Tuner (DVB-T2/C)) ja niissä on tallennusta varten myös oma kiintolevy. BD-D8200N -mallissa levyn koko on 250 GB, BD-D8500N:ssa 500 GB ja BD-D8900N:ssa 1 TB.

Samsungin tallentavissa digibokseissa on mukana myös 3D Blu-ray -soitin, joka osaa myös muuntaa 2D-elokuvan 3D-muotoon. Laitteista löytyy myös langaton verkkoyhteys ja DLNA-tuki. Halvimman BD6900N -mallin hinta on noin 320 euroa, BD-D8200N maksaa noin 480 euroa, BD-D8500N noin 550 euroa ja BD-D8900N noin 650 euroa.

Samsungin laitteet eivät ole ilmeisesti saamassa kilpailijoita vielä hetkeen ainakaan Humaxin laitteista. Humaxin digibokseja käytetään yleisesti Britanniassa ja Ruotsissa antenniverkon teräväpiirtolähetysten seuraamiseen, mutta Suomessa laitteet eivät ole ilmeisesti tulossa lähiaikoina myyntiin. Huhun mukaan Anvialla ei ole ainakaan vielä tiedossa mitään tarkempia aikatauluja Humaxin laitteiden myyntiintulon aikataulusta.

Kommentit

3 kommenttia

 1. nimetön. kirjoitti 3.5.2011 kello 19:01

  Laitteiden hintoja kun katsoo niin tietää ettei HD:sta tule hetkeen koko kansan huvia. Ellei sitten hanki Elisa Viihdettä tai Maxivisionia. Toistaiseksi antenniverkon ja kaapeliverkon tallentavat HD-boksit (ei-tallentavia HD-bokseja ei ole näkynytkään) on sen verran kalliita ettei niitä ihan jokainen varmaan hanki, varsinkaan pienellä eläkkeellä kituuttavat. Satelliittipuolella taas voi saada joskus koht. halvalla Canal Digitalin HD-boksin mutta ne on sitä taattua Sagem-kuraa johon ei asioista perillä oleva koske pitkällä tikullakaan. Satelliittikatsoja sijoittaa rahansa mielummin Dreamboxiin tai DB-klooniin.

 2. Teveten kirjoitti 3.5.2011 kello 23:36

  Tänään hankiin TV-viihteen HD-kanavia varten laitteet ja juurikin tuon Samsungin boxin.

  Eli digiboksi Samsung BD-D8500N/XE (CI+ korttipaikalla varustettu laite). Siinä Dilog 99060 korttimoduuli ja TV-viihteen kortti.

  HD-kanavien katsomisessa ei ole ongelmaa.

  En pysty kuitenkaan tallentamaan HD-ohjelmaa. Digiboksi ilmoittaa ”Tätä ohjelmaa ei voi tallentaa lähettävän aseman tekijänoikeuksien vuoksi.”.
  Salaattomien SD-lähetysten tallentaminen onnistuu, mutta jos tallennan niitä, en pysty samaan aikaan katsomaan HD-kanavaa, vaan boksi ilmoittaa ”salattu signaali”.

  Time shiftillä HD-tallennus onnistuu, mutta ei siis kovalevylle. Jos edes time shiftillä tallennan SD-kanavaa, en pysty katsomaan HD-kanavaa, vaan tulee tuo ”salattu signaali” -herja.

  Että näin ”Antenna ready”. Vika saattaa toki olla tuossa Dilogissa, mutta sen Hirvox mulle myi ko. boxin mukana.

 3. Nimetön kirjoitti 5.9.2011 kello 11:10

  Terve.

  Törmäsin itsekin vihdoin tuohon maksukanavien tallennusongelmaan. Eli tähän noottiin: ”Tätä ohjelmaa ei voi tallentaa lähettävän aseman tekijänoikeuksien vuoksi.”

  Käytössä siis Samsung D8500N ja Dilog 99060 CI+ kortinlukija.

  Soitin juuri Finnsatin asiakaspalveluun. He myönsivät ongelman ja pyysivät lähettämään lukijan softapäivitykseen.

  Eli lukija postiin osoitteella:

  Finnsat Oy, Rengastie 10, 60100 Seinäjoki.

  Kuoreen mukaan selvitys ongelmasta ja omat yhteystiedot palautusta varten.

  Eli ei muuta kuin paketti postiin tai sitten takaisin myyjälle joka postittaa laitteen.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+