Poliisilla kädet täynnä videopalveluita

7.5.2011    

PiratismiMTV Media, Sanoma Television, Yleisradio, Kopiosto, Teosto, Tuotos sekä Ääni- ja kuvatallennetuottajat tekivät TVkaistasta tutkintapyynnön pari vuotta sitten. Poliisi on nyt saanut TVkaistan esitutkinnan päätökseen ja tapaus on menossa syyteharkintaan. TVkaistan mukaan palvelu vastaa tallentavaa digiboksia, vaikka tallennus tapahtuukin verkossa oleville palvelimille. Poliisin mukaan TVkaistalla ei ole kuitenkaan lupaa toimia televisio-ohjelmien tallennuspalveluna.

Poliisi on kerännyt esitutkinta-aineistoa yli 1000 sivun verran, jonka lisäksi muuta aineistoa löytyy kymmenen mapillista. Poliisi uskoo jutun päätyvän syyteharkinnan alkusyksystä ja mahdollinen oikeudenkäynti voisi alkaa ehkä vasta vuoden kuluttua.

TVkaistan esitutkinnan päättyminen on ilmeisesti vapauttanut poliisin voimavaroja, sillä poliisi on aloittanut poliisitutkinnan laittomia elokuvia suoratoistavasta Fin-tv.com -palvelusta. Fin-tv.com -palvelun sulkemin on kuitenkin erittäin vaikeaa, sillä sen ylläpitäjät asuvat Turkissa ja elokuvia jaellaan ainakin venäläisiltä palvelimilta.

Fin-tv.com -palvelu on yksi Suomen sadasta suosituimmasta palvelusta ja sen kautta katsellaan kymmeniä tuhansia elokuvia kuukausittain.

Kommentit

Yksi kommentti

  1. nimetön. kirjoitti 7.5.2011 kello 7:44

    Ihmettelen että miksi ei ole lupaa toimia tallennuspalveluna, onhan Elisalla, Maxivisionilla ja Sonerallakin lupa toimia niin. Kenties asiassa hiertää se että palvelu toimii myös ulkomaille sekä se että oletuksena palvelu tallentaa automaattisesti kaiken, sen sijaan että asiakas itse pyytäisi tallentamaan tietyt ohjelmat. Jos TV Kaista muuttaisi hieman toimintamalliaan, vaikka siten että tallennus vaatisi asiakkaan omatoimisuutta, niin kenties se muuttaisi asiaa. Tai jos ei, on outoa että jotkut palvelut saa toimia ja toiset ei.

    Itse toivoisin että asiat järjestyisi ja TV Kaista saisi laillisen hyväksynnän ja luvan jatkaa toimintaansa. En ole tohon uskaltanut rekisteröityä käyttäjäksi juuri tuon palveluun kohdistuvan jatkuvan vainon vuoksi.

  • Seuraa Digileluja

    Facebook Twitter RSS Google+