Wbox HD2 – Lisätietoja uudesta tallentavasta HD-digiboksista

18.5.2011    

DNAKerroimme eilen uuden Wbox HD2 -digiboksin saaneen Antenna Ready HD -hyväksynnän, muttemme löytäneet laitteesta sen enempää tietoja. Kiitos Tietokone-lehden, meillä on nyt enemmän tietoja laitteesta.

Wbox HD2 tukee antenni- sekä kaapeliverkon teräväpiirtolähetyksiä ja siinä on yhden teratavun kiintolevy tallennuksia varten. Laitteella voidaan tallentaa parhaimmillaan kolmea kanavaa ja katsoa neljättä samaan aikaan. Tallennettavien kanavien määrä riippuu kuitenkin käytetyistä kanavanipuista ja DNA:n mukaan myös HD-kanavien tallennuksen pitäisi toimia.

Wbox HD2:sta löytyy sekä antenni-, että kaapelivirittimet ja kaksi USB-liitintä ulkoisia laitteita varten. Laitteessa on myös ethernet-liitin verkkoyhteyttä varten. Vielä ei ole kuitenkaan selvää mitä USB- tai ethernet-liittimillä pystytään todellisuudessa tekemään.

Wbox HD2:n pitäisi saapua kauppoihin parin päivän sisällä noin 500 euron hintaan.

Laitteen kotelo ja etupaneeli on identtinen Vantage HD 8000 -laitteiden kanssa, joten laitteen käyttökokemuksista ja mahdollisista ongelmista löytynee paljon tietoa internetiä selaamalla.

Wbox HD2

Kommentit

9 kommenttia

 1. Mikko Markkanen kirjoitti 20.5.2011 kello 2:35

  Mitenkä tuohon käy antennitalouksien CI+ kortti kun laitetiedoissa mainitaan vain Conax-lukija? Onko tuossa laitteessa lisäpaikka CI+ lukijalle? Tällä sivulla ei ole mitään mainintaa CI+ lukijasta http://www.testatutlaitteet.fi/fi/fi_1.html

 2. Pasi Salonen kirjoitti 20.5.2011 kello 11:02

  Hyvä kysymys. Joko ei ole kaikkea tietoa annettu, tai sitten kaikkea ei ole mietitty loppuun saakka.
  Typerää olisi, jos tuolla boksilla TV Viihteen tai DNA:n omat HD-kanavat eivät aukeaisi.

 3. Sami kirjoitti 26.5.2011 kello 10:10

  Aikaisemmassa Wboxissa on myös ”Conax”, johon kaapelikortti menee suoraan ja korttilinkitys onnistui. Ei siis tarvita mitään ylimääräisiä kortinlukijoita. Olisi kohtuullista olettaa että tämä on tilanne myös Wbox2:lla.

 4. nimetön. kirjoitti 26.5.2011 kello 11:38

  Voiskohan olla niin että integroitujen lukijoiden kohdalla ilmoitetaan kortinsalaus eli Conax, ja laitteissa joissa tarvitaan erillinen lukijamoduli, ilmoitetaan se liitäntä eli kortinlukijapaikka (CI+). Eli veikkaisin että siitä se johtuu miksi tuossa ei puhuta CI+:sta mitään. Katsokaa tota ”HD-raamattua” eli testatutlaitteet sivustoa niin siellä on esim. Cable Ready HD-laitteiden listauksessa paljonkin laitteita joissa puhutaan vain Conaxista, toisissa sitten CI+:sta tai CIv1:stä.

 5. Kirsti kirjoitti 7.6.2011 kello 17:35

  Jos on vahingossa valinnut kaapelin tulolähteeksi, tietääkö kukaan miten se muutetaan antenniksi? Tulikohan ostettua väärä laite kun kuvittelin, että tällä voi nyt hoitaa antennitalon jutun ja kuukauden päästä, kun on muutto, niin sitten vaan vaihdetaan kaapelilähtöiseksi. Ei tullut ede mieleen kysyä asiaa myyjältä. Enkä ole edes blondi, vaikka siltä vaikuttaa.

 6. Digilelujen Jani kirjoitti 7.6.2011 kello 19:39

  Vaihtaminen kaapelista antenniin tai toisinpäin:
  -Sammuta laite etupaneelista
  -Käynnistä laite ja paina etupaneelista kerran ”nuoli oikealle” (kun ruutuun ilmestyy teksti BOOT)

 7. Kirsti kirjoitti 9.6.2011 kello 22:20

  Hei, kiitos nopeasta vastauksesta. Tein kuten neuvoit, mutta se ei auttanut, vaan laite kertoo vaan tylysti, että NO CHANNEL. Olen yrittänyt myös Menun kautta palauttaa tehdasasetukset, resetoida laite, mutta kumpikaan ei ole auttanut. Olisiko vielä lisäneuvoja?

 8. Digilelujen Jani kirjoitti 14.6.2011 kello 22:03

  Ainakin jotkut DVD plazan foorumin käyttäjät ovat raportoineet aiemmin kirjoittamani neuvon toimineen heidän laitteellaan. Kannattanee kokeilla uudelleen hieman eri tavalla oikealle nuolta painaen.

 9. Lasse kirjoitti 28.9.2011 kello 21:11

  Sellainen lisäys Janin kommenttiin, että kun paneelissa lukee ”No Channel”, niin paina nuolta uudelleen oikealle. Minulla toimi näin.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+