Yle HD -kanava aloittaa teräväpiirtolähetykset tänään 2.5.2011

2.5.2011    

YLEYle on ilmoittanut aloittavansa Yle HD -teräväpiirtokanavan lähetykset tänään 5.2.2011 antenniverkon F-kanavanipussa. Yle HD -kanava tulee esittämään muun muassa Eurovision laulukilpailujen finaalin 14.5. sekä jääkiekon MM-kisojen finaalin 15.5. teräväpiirtomuodossa.

Ensimmäisten kahden viikon aikana Yle HD -esittää Yle TV2 -kanavan ohjelmistoa teräväpiirtomuodossa. Tämän jälkeen kanavalta voi seurata arkisin YLE TV2:n ja viikonloppuisin YLE TV1:n ohjelmaa. Kanavan lähetykset alkavat päivittäin klo 17.00 ja päättyvät noin 23.00.

TV Viihde tulee toimimaan Yle HD -kanavan jakeluoperaattorina antenniverkossa ja kanava tulee tarjolle myös kaapelioperaattoreiden kautta. Uuden kanavan katseluun tarvitaan katselukortti ja antenniverkon käyttäjät saavat sen maksutta TV Viihteeltä.

Ylen uusi teräväpiirto kanava kuuluu F-kanavanippuun, jonka näkyvyysalue kattaa tällä hetkellä noin 60 prosenttia Suomen väestöstä. F-kanavanipun lähetysasemat ovat tällä hetkellä Espoo, Eurajoki, Jyväskylä, Lahti, Oulu, Tampere ja Turku.

Yle HD -kanavan vastaanottamiseen tarvitaan teräväpiirtoa tukeva televisio tai digiboksi. Katseluun soveltuvan laitteen tunnistaa Antenna HD Ready ja Cable HD Ready -merkinnöistä.

Kommentit

9 kommenttia

 1. Sam1 kirjoitti 2.5.2011 kello 10:26

  Soitin juuri Turun KaapeliTV:lle, sanoivat että täällä ei ole sopparia ko. kanavasta eikä näinollen näy Turussa 🙁

 2. VV kirjoitti 2.5.2011 kello 12:13

  Mitenköhän ihmeessä Turun kaapelioperaattori voi olla näyttämättä ”must carry”-kanavaa?

  http://avoinyle.fi/www/fi/FAQ/HD.php

  Viestintämarkkinalaki 23.5.2003/393 134§

 3. Sam1 kirjoitti 2.5.2011 kello 12:37

  Tuota itsekin kyselin sähköpostilla, nähtäväksi jää miten vastaavat.

 4. j kirjoitti 2.5.2011 kello 13:28

  Eipä näkynyt olympialaiset tai MMämmät Turun Kaapelitvltä. Vastauksena 11.2.2011 ”Hei,
  valitettavasti kustannussyistä valikoimiimme eivät kuulu Ylen hd-lähetykset.
  Eurosport HD ja Eurosport2 (ei HD) näyttävät olympialaisia ja ne löytyvät tarjonnastamme. ”

  Toivottavasti Sonera kauppa aiheuttaa positiivista muutosta näissä asioissa.

 5. Olli kirjoitti 2.5.2011 kello 15:43

  Eipä näy Oulussakaan kaapeliverkossa kanavaa. ennen näkyi koelähetysten aikana mutta nytpä onkin kadonnut tuosta vaan.

  DNA:lle ja YLElle laitoin kyselyä..

 6. Perkele! kirjoitti 2.5.2011 kello 18:41

  Hehhee! Mulla näkyy kaikki hd kanavat. MTV3 HD, Nelonen HD, ja Yle HD tuli näkymään tänään! Telsun valikoissa on nyt.

 7. Kaapelirahastusta Ylen lähetyksillä kirjoitti 16.5.2011 kello 14:00

  Aikansa venkoiltuaan Welho/DNA päästi YLE/HD -lähetykset tavallisten kaapelikatsojien ulottuville Helsingissä ilman lisämaksuja ja väkipakolla myytäviä hilavitkuttimia. Nippa nappa tärkeimmät MM-kiekko-ottelut ja Euroviisut ehdittiin nähdä. Jos oikein olen tulkinnut, kaapelifirma yrittää päästä rahastamaan YLE:n lähettämillä HD-lähetyksillä jatkossa. Jos vastuuviranomaiset ja kuluttajat eivät ole valppaina, yhtiön rahastustemppu voi onnistua.

 8. nimetön. kirjoitti 16.5.2011 kello 15:35

  ”Aikansa venkoiltuaan Welho/DNA päästi YLE/HD -lähetykset tavallisten kaapelikatsojien ulottuville Helsingissä ilman lisämaksuja ja väkipakolla myytäviä hilavitkuttimia. Nippa nappa tärkeimmät MM-kiekko-ottelut ja Euroviisut ehdittiin nähdä. Jos oikein olen tulkinnut, kaapelifirma yrittää päästä rahastamaan YLE:n lähettämillä HD-lähetyksillä jatkossa. Jos vastuuviranomaiset ja kuluttajat eivät ole valppaina, yhtiön rahastustemppu voi onnistua.”

  Onko väitteillesi jotain faktaa tukena? Mielestäni Dna Welho ei ole yrittänyt rahastaa Yle HD:lla vaan kyse on viranomaismääräyksestä joka koskee kaikkia operaattoreita ja se menee yksinkertaisesti näin: Mikäli kanavaa levitetään antenniverkossa salattuna korttikanavana, se pitää salata kortin taakse myös kaapelissa.

  Ei siinä mistään rahastuksesta ole kyse. Kaapelioperaattorit Dna mukaanlukien yrittävät saada kehitettyä erillisen maksuttoman katselukortin nimenomaan Yle HD:ta varten. Tuo salaus antenniverkossa tuli yllätyksenä operaattoreille eikä siihen osattu varautua, siksi noi lähettää nyt ilmaiseksi tuota kanavaa.

 9. Rahastusta kirjoitti 20.5.2011 kello 12:13

  Turun kaapelitv antoi 13.5. tiedotteen, jonka mukaan ”superetuna” ohjelmakortin voi saada 12 kuukaudeksi ilmaiseksi. Tää tarjous oli tietenkin voimassa vain seuraavaan päivään 14.5. asti. Nyt se sitten rahastaa siitä 1,80 € kuussa.

  Että sillä lailla… Turussa ainakin yritetään rahastaa.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+