Yle HD -kanava aloitti lähetykset Lumotv:n ja Soneran verkoissa

14.5.2011    

YLELumotv ja Sonera ovat aloittaneet Yle HD -kanavan lähetykset verkoissaan. Lumotv lähettää Ylen teräväpiirtokanavaa toistaiseksi salaamattomina testilähetyksinä kanavapaikalla 37. Myöhemmin kanava tullaan lähettämään salattuna.

Myös Sonera lähettää Yle HD -kanavaa salaamattomina testilähetyksinä kaapeliverkossa kanavapaikalla 201. Yle HD -kanava muuttuu salatuksi Soneran verkossa ensi viikosta lähtien. Myös jotkin Sonera KotiTV -asiakkaat ovat löytäneet kanavan laitteisiinsa, mutta Ylen kanavan lähetykset IPTV:n kautta pätkivät ilmeisesti vielä liikaa tehden katselusta mahdotonta.

Kommentit

2 kommenttia

 1. eero kirjoitti 15.5.2011 kello 11:15

  Wbox digiboxi ei tallentanut Ylen HD kanavaa. Oli sama ongelma kuin mitä on esiintynyt Silver HD:n ja Canal HD kanavien tallenuksessa. Welholla on ongelma tiedossa, mutta mitään ei siellä haluta (???) asian korjaamiseksi tehdä. Mulla tää tallennusongelma on esiintynyt tammikuun 2011 alusta asti. Se on ollut Welhon tiedossa myös siellä, koska olen soittanut viasta sinne. Wboxiin on kuulema tulossa päivitys, mutta sitäkin saa varmaan odottaa. Ruotsissa vastaava tallennusongelma on jo ratkaistu, mutta mikä maksaa Suomessa?

 2. nimetön. kirjoitti 15.5.2011 kello 19:31

  Eipä se Welho sitä voi korjata vaan Humaxin (Wboxin valmistajan) tehtävä on tuottaa siihen korjaava päivitys. Samaa tallennusongelmaa mm. Silverin kanssa ollut muissakin maissa.

  Olen tosin kuullut että tuohon olisi jo korjaus mutta se organisaatio joka testaa Suomessa nuo Antenna/Cable Ready HD-laitteet, ei noin vaan läpipäästä noita korjauksia vaan ne pitää kulkea tuon organisaation kautta eli noiden pitää testata myös nuo korjauspäivitykset. Eli onko tuosta testausorganisaatiosta ollut mitään hyvää? Ei, ainakaan kun lukee käyttäjien kokemuksia ”testatuista” laitteista. Lisää byrokratiaa, lisää viivettä, lisää mutkia matkaan, mutta toimivuutta ei silti taata. No saapahan Labwise ja Sofia Digital (firmat jotka testaa noi laitteet) ainakin massia kassaan.

 • Seuraa Digileluja

  Facebook Twitter RSS Google+